Telefoane Mobile

Care este diferența dintre o geantă Louis Vuitton și o geantă de la un magazin chinezesc? Prima diferență la care ne gândim cu toții este prețul – o geantă de Louis Vuitton poate costa $101000 iar o geantă de la magazinul chinezesc….30 de lei. Bine, știu că o să spuneți că diferența dintre ele este uriașă, calitatea este categoric mai bună la Louis Vuitton, dar este 1000 de ori mai bună? Putem vorbi și în domeniul terminalelor de obișnuința de „a plăti firma, nu produsul”?

Smartphone-ul ZTE U950, prezentat astăzi în China, costă 999 yuan, adică $160 sau 560 lei. Ce primiți pentru acești bani?

– Display de 4.3 inch

– Procesor quad-core NVIDIA Tegra 3 de 1.3 GHz

– 1GB de RAM

– 4 GB spațiu de stocare

– Cameră foto principală de 5 mp, cameră foto frontală VGA

– Sistem de operare: Android 4.0

Nu se cunosc încă detalii despre disponibilitatea telefonului în Europa; dacă va ajunge și în România, probabil că prețul va fi ușor mai mare, dar totuși e un preț mai mult decât bun pentru cei cu un buget mai redus.

Vă întreb acum pe dumneavoastră, dacă ați primi exact aceleași specificații într-un telefon produs de Samsung/Apple/HTC/LG/Nokia și un telefon produs de Huawei/ZTE/Xiaomi, dar diferența de preț ar fi considerabilă, ce ați alege?