Opinie

OnePlus și-a propus de la bun început să iasă în evidență prin raportul preț / specificații / experiență de utilizare, să ofere un produs cu veleități premium la un preț sub cel al vârfurilor de gamă de la Apple, Samsung etc. 

Recenzia lui iPhone X o găsiți aici.

1. Display mai mare, raport corp / display mai bun;

OnePlus 6 folosește un display AMOLED de 6.28 inch cu raport display / corp de 83.8% față de 5.8 inch cu raport de 82.9%. Adevărul este că Apple ar fi trebuit să aducă alături de iPhone X și o versiune Plus sau Pro, cel mai probabil vor face mutarea în 2018. Pe de altă parte, iPhone X iese în evidență la numărul de pixeli – 458 ppi vs 402 ppi, certificare Dolby Vision și HDR10. Cu ochiul liber aș spune că ambele telefoane vor ieși în evidență la calitatea culorilor, unghi de vizualizare și luminozitate. Mă gândesc că nu are un panel mai slab ca OnePlus 5T.

2. 4G mai performant;

4G cu viteze de până la 1024 Mbps în download la OP6 vs 4G cu viteze de până la 600 Mbps la iPhone X. Nu este un element capital, dar totuși pe un telefon de 2 ori mai scump să nu mergi pe cea mai bună conectivitate de date… Repet, nu este un element major, dar uite că un terminal mai ieftin stă mai bine față de un gadget cu pretenții.

3. Cameră frontală ce promite mai mult;

Selfie-urile au devenit din ce în ce mai populare, mai ales în rândul fetelor. OP6 are cameră de 16 Megapixeli cu f/2.0 și EIS vs 7 Megapixeli cu f/2.2 la iPhone X. Teoretic, OP6 va sta cu puțin mai bine în low-light. Da, pe camera principală, iPhone X s-ar putea să fie cu o idee mai bun față de chinez. Eu l-am testat și nu pot spune că m-a impresionat în bătălia cu Samsung GALAXY S9 Plus și Huawei P20 Pro.

4. Cea mai rapidă încărcare rapidă din piață;

Dash Charge este cea mai rapidă încărcare rapidă, îmi scuzați expresia, dar chiar așa este. În 30 de minute încarcă peste 60% din acumulator, am testat pe OP5T și jos pălăria pentru ce au realizat aici. La iPhone trebuie să cumperi un încărcător separat ce costă 2 – 300 lei, asta pentru ca să primești sub 50% în 30 de minute. Orice test făcut de publicațiile tech internaționale va scoate OnePlus în fața concurenței. Aproape că pot trece cu vederea faptul că nu au încorporat încărcare wireless.

5. Cititor de amprentă;

Funcție banală pe care Apple a trebuit să o înlocuiască cu celebrul Face ID. Cititorul de amprentă rămâne mai ușor de accesat, acceptat deja în aplicațiile de banking și pe sumă de alte aplicații, aș spune și cu o siguranță mai mare. Plus că Face ID-ul de multe ori te pune să mai faci o operație pe smartphone în procesul de deblocare.

6. Dual-sim;

La iPhone ești blocat pe un singur sim, pe când la OP6 și ați văzut că și la S9 sau S9 Plus se oferă dual-sim-ul by default. De multe ori ai 2 SIM-uri, unul personal și altul de serviciu, iar la OP6 le folosești pe amândouă în același telefon, la iPhone X mai trebuie un alt terminal.

7. La jumătate de preț;

iPhone X de 64 GB – 5199 lei;

iPhone X de 256 GB – 6299 lei;

vs

OnePlus 6 cu 6 GB RAM și  64 GB stocare – 519 euro / aprox. 2411 lei;

OnePlus 6 cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 569 euro / aprox. 2643 lei;

OnePlus 6 cu 8 GB RAM și 256 GB stocare – 619 euro / aprox. 2875 lei.

Prețurile la iPhone X sunt luate de pe eMAG, iar la OnePlus 6 din magazinul online ce livrează și în țara noastră. Comentariile sunt de prisos.

8. Decupaj mai redus în partea superioară;

Personal, consider că bretonul a la iPhone X nu trebuia preluat de către OP6 și asta i-ar fi ajutat în a se individualiza față de cei ce l-au adoptat. Totuși, la OP6 este mai puțin intruziv față de iPhone X. Din informațiile ajunse în online, Xiaomi Mi 8 s-ar putea să-l depășească pe X la acest capitol.

La OP6 îl puteți ascunde, ca să nu mai deranjeze vizual. Apropo, LG la G7 ThinQ a numit decupajul – al doilea ecran / second screen. :)

9. Android;

De aici vor începe cele mai acide comentarii din partea fanilor Apple. Personal, repet de 10 ori – Personal, consider că interfața adoptată de iOS a îmbătrânit. Nu comentez partea de stabilitate, modul în care rulează aplicațiile etc, iOS are nevoie de un redesign. Android a evoluat în mod constant, toate aplicațiile pe care le cunoașteți evoluează an de an spre a veni în întâmpinarea publicului, iOS-ul parcă stagnează. Da, la iPhone X sunt noile gesturi date de lipsa butonului de Home, dar în rest avem un software păstrat aproape intact de-a lungul a peste 10 ani.

Plus că hardware-ul de pe OP6 și modul în care arată Oxygen OS îl face pe chinez să fie campion în rularea aplicațiilor și jocurilor, în navigarea prin interfață. Este suficient să cereți feedback de la un utilizator de OP5T sau proaspăt client de OP6.

10. Pachet relativ complet din cutia de retail;

Trebuia să găsesc și ultimul punct. OP6 este însoțit de folie de protecție aplicată, husă de protecție transparentă, cablu și încărcător de tip Fast Charge. Față de iPhone X aș spune că este mai scutit și este good to go de la primul contact, mai ales că nu recomand nimănui să folosească un telefon cu sticlă și ușor alunecos fără husă de protecție.

Articolul meu se dorește a fi un punct de plecare pentru comentarii decente. Nu am nimic cu Apple și smartphone-urile sale, le apreciez punctele PRO, dar ca orice produs sunt și elemente CONTRA. Așa și cu OnePlus 6 ce abia aștept să-l văd la lucru, sunt sigur că se vor găsi și puncte mai slabe, care să-l tragă în jos în lupta cu Xiaomi Mi Mix 2s spre exemplu.

Ce interesați de OnePlus 6 pot folosi linkul nostru de referral pentru o reducere de 20 euro la accesoriile cumpărate alături de smartphone. Acolo găsiți și prețurile menționate în text. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.