Smartphone

Vernee Apollo Lite este un smartphone din categoria best-buy ce dorește a oferi o experiență cât mai plăcută în utilizare. Și-au propus să atragă clienții din segmentele mid-range și aș avea curajul să spun că s-ar putea să concureze de la egal la egal și cu unele flagship-uri, la doar o fracție din prețul plătit pe un terminal premium. 

Care sunt cele 12 elemente pe care Vernee le consideră a fi motive în achiziționarea lui Apollo Lite?

1. Rulează jocurile cu grafică complexă;

Vernee-Apollo-Lite-12-motive (7)

Asta pentru că dispune de un procesor MediaTek Helio X20 de tip deca-core cu trei clustere, pe arhitectură 64-bit, îl ajută un accelerator grafic Mali-T880MP4. Această configurație hardware ar trebui să funcționeze fără lag, fiecare cluster se activează în funcție de ceea ce rulezi pe smartphone – de aici și o eficientizare a consumului de energie.

2. Pregătit pentru multitasking făcut în mod intensiv;

Îl ajută arhitectura hardware menționată + 4 GB memorie RAM de tip dual-channel DDR3. Swithc-ul între mai multe aplicații deschise în fundal s-ar face fără pic de lag.

Vernee-Apollo-Lite-12-motive (6)

3. Aplicațiile se încarcă rapid;

MediaTek Helio X20 folosește un tri-cluster de tipul Max.Mid.Mini – 2 x ARM Cortex-A72 la 2.3 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 la 2.0 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 la 1.4 GHz, iar pentru ca totul să ruleze optim, MediaTek a dezvoltat CorePilot v.3. Toate detaliile într-un material exhaustiv. Ideea este că MediaTek se străduiește prin acest procesor să dezvolte o experiență de utilizare la nivel de gaming, aplicații, cameră foto și video în genul a ceea ce primești pe procesoarele Qualcomm, Exynos și totul la o sumă mult mai mică, mai user-friendly cu bugetul.

4. 100 Mb/s pentru read-in și 300 Mb/s pentru read-out;

Asta pentru că folosește 32 GB spațiu de stocare de tip eMMC 5.0, iar transferul de fișiere ar trebui să se facă în rit alert, de aici și o încărcare promptă a aplicațiilor și jocurilor.

5. Browsing în ritm susținut și rulare în condiții optime a aplicațiilor sociale;

Browserele mobile consumă resurse din ce în ce mai generoase, iar cele 2 nuclee pe ARM Cortex-A72 la 2.3 GHz ajută în efectuarea unui browsing alert, fără lag și întârzieri în încărcarea paginilor web.

6. Panel IGZO ce preia comenzile cu 100% mai repede față de un panel concurent cu tehnologie IPS;

Vernee-Apollo-Lite-12-motive (4)

IGZO este o tehnologie dezvoltată de către Sharp și permite o eficientizare a consumului de energie, dar și un răspuns mai prompt în preluarea gesturilor tactile de pe suprafața display-ului.

7. Încărcare rapidă dezvoltată de către MediaTek – Pump Express 3.0;

Vernee-Apollo-Lite-12-motive (3)

Pump Express 3.0 putem spune că este răspunsul chinezilor la QuickCharge-ul dezvoltat de către Qualcomm. În 30 de minute, bateria de 3180 mAh ajunge de la 0 la 50%, iar 10 minute de încărcare ar oferi autonomie suficientă pentru efectuarea unui apel de 1 oră.

8. Recunoaște rapidă a amprentelor – 0.1s;

Folosește un cititor de amprentă Egis cu cip dedicat, separat de restul componentelor hardware. De aici un plus pe partea de securitate, dar și o recunoaștere a amprentei într-o fracțiune de secundă.

9. Focus rapid al camerei Samsung S5K3P3 de 16 Megapixeli;

Vernee-Apollo-Lite-12-motive (8)

Au mizat pe o cameră principală din banca de organe a Samsung, cu ghilimelele de rigoare. Focusul s-ar face în 0.1 secunde. Ei spun că ar face minuni și pe timp de noapte. Dacă Vernee Apollo Lite se descurcă cel puțin onorabil la capitolul foto și video sunt sigur că va deveni un hit de vânzări.

10. Fotografii procesate rapid;

Helio X20 + eMMC 5.0 = imagini procesate rapid de senzorul de 16 Megapixeli sau de camera principală a mid-range-ului chinezesc.

11. 4G cu viteze în download de până la 300 Mbps;

Vernee-Apollo-Lite-12-motive (2)

A trecut vremea telefoanelor mid-range cu viteze de până la 150 Mbps în download. Tehnologia este bună, dar pentru viitor. Noi nu avem niciun 4G de 150 Mbps implementat excelent, nici nu visăm la 300 Mbps pe rețeaua 4G (în condiții ideale…).

12. USB Type-C și posibilitatea de a recunoate căștile pe acest format;

Vernee-Apollo-Lite-12-motive (1)

În maxim 1 – 1.5 ani cred că USB Type-C-ul urmează a fi adoptat la scară globală. USB Type-C aduce viteze de transfer mai mari, dar și un design ce contribuie la o rezistență mai mare în timp a conectorilor.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.