Smartphone

2013 putem spune că a fost anul telefoanelor low-cost și mid-range. Au fost multe modele și bătălia a fost mai aprigă decât în categoria de top unde Samsung și Apple au făcut legea, fără concurență serioasă. Și când spun concurență serioasă mă refer la milioane unități comercializate. LG, Sony, HTC etc au venit cu produse interesante, dar nu au reușit să concureze în mod real cu cele două companii numite anterior.

Am văzut mai multe articole pe blogurile și site-urile tech din dot com în care se enunță ipoteză că 2014 ar putea fi anul phabletelor.

Ce este un phablet?

Telefon cu Android și display generos, de obicei cuprins între 5.3  / 5.5 inch și până în 7 inch. Aici aș da câteva exemple: Sony Xperia Z Ultra, Samsung GALAXY Note II, Samsung GALAXY Note 3, HTC One Max, Samsung GALAXY Mega 6.3, GALAXY Mega 5.8, ASUS Fonepad Note FHD6 etc.

Dell Streak 5 a fost primul phablet prin 2010, dar nu a avut prea mare priză la public. Samsung GALAXY Note în 2011 putem spune că a deschis această nișă a phabletelor pe segmentul de top și a rămas singurul model comercializat în milioane unități, ajuns deja la a treia generație.

2014 să fie anul phabletelor?

Presupun că prețurile vor coborî serios. Orange Reyo cu display de 5 inch costă 125 euro fără semnarea unui contract. Dacă un phablet de 5.5 – 6.5 inch ajunge în pragul a 150 – 300 euro cu display HD, procesor quad-core și alte specificații mid-range aș zice că a sosit timpul lor.

Prețul este cel care va conta în succesul phabletelor și ar putea deveni alegerea celor care mizau pe tabletele de 7 inch cu 3G. Aștept și opiniile voastre.

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: phablet
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.