Panasonic Lumix S5II si Lumix S5IIX Foto si Video

Două dintre cele mai capabile camere foto mirrorless full-frame de la Panasonic, anume Lumix S5II și Lumix S5IIX, urmează să primească un update de firmware începând din 22 aprilie 2024. Prin acesta va fi îmbunătățită experiența de fotografiere și va fi optimizată funcția de partajare atât pentru imagini, cât și pentru clipuri video.

Firmware-ul V3.0 pentru S5II și firmware-ul V2.0 pentru S5IIX va putea fi descărcat de pe site-ul Lumix Global Customer Support și oferă eficiență atât în fluxurile de lucru de producție, cât și în cele de post-producție, oferind beneficii importante de economisire a timpului.

Ce aduce nou acest update de firmware pentru Panasonic Lumix S5II și Lumix S5IIX:

  • Integrare nativă a camerei în cloud cu Adobe Frame.io . Compatibilitatea cu Adobe Camera to Cloud este acum acceptată, permițând ca imaginile și videoclipurile să fie încărcate automat, copiate, partajate și prelucrate în comun prin intermediul cloud-ului. Conținutul înregistrat este transmis către platforma Frame.io prin intermediul unei conexiuni la internet prin Wi-Fi sau prin tethering USB, permițând partajarea fără întreruperi a fotografiilor (JPEG/RAW) și a videoclipurilor Proxy.
  • Înregistrare video Proxy. Această nouă funcție înregistrează simultan un fișier proxy cu rată de biți redusă în timpul înregistrării clipurilor video. Înregistrarea unui fișier proxy care este legat de înregistrarea video originală permite transferul mai rapid și mai ușor al datelor, editarea și alte procese de post-producție.
  • Autofocus cu recunoaștere în timp real (ochi de animale, mașini, motociclete). Sistemul îmbunătățit de focalizare automată în timp real îmbunătățește focalizarea Phase Hybrid extrem de precisă de la S5II și S5IIX, recunoscând în același timp persoanele printre mai mulți subiecți. De asemenea, dispune de o funcție de recunoaștere a ochilor animalelor, pentru a le focaliza și urmări, precum și de o funcție de recunoaștere a mașinilor și motocicletelor.
  • Performanță E.I.S. îmbunătățită. În plus față de modul Standard, în modul High a fost adăugată recent funcția E-Stabilization (Video), care corectează electronic mișcările bruște atunci când fotografiați în mișcare.

  • Fotografiere SH înainte de rafalăFuncția nou introdusă de fotografiere SH înainte de rafală permite înregistrarea rafalei înainte de declanșarea fotografierii. Atunci când este setat în modul SH PRE, aparatul foto începe fotografierea în rafală din momentul în care utilizatorul apasă pe jumătate butonul declanșator, permițând fotografierea retroactivă în rafală până în momentul în care butonul declanșator este apăsat complet.