Retelistica

Ce vă spuneam într-un articol la începutul lunii aprilie s-a adeverit, astfel că începând cu data de 15 mai numele de RCS & RDS a devenit istorie. Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii convergente de comunicaţii electronice din România se numeşte acum Digi Romania.

“ De-a lungul celor trei decenii de activitate, am crescut și evoluat alături de angajații, clienții și partenerii noștri de afaceri, inovând și adaptându-ne constant unei piețe dinamice și extrem de competitive, din dorința de a livra cele mai accesibile servicii de comunicații electronice. Le suntem recunoscători pentru susținerea și loialitatea lor și îi asigurăm că vom rămâne același partener de încredere pentru ca împreună să clădim un viitor digital mai sustenabil și mai conectat. Sub noua identitate, Digi Romania, abordăm o nouă etapă în traiectoria noastră. Ne propunem să explorăm noi oportunități prin care să răspundem așteptărilor și cerințelor tot mai complexe ale abonaților noștri, prin soluții performante menite să faciliteze și să îmbunătățească experiența de conectivitate”, a declarat Serghei Bulgac, Director General Digi Romania.

Această schimbare nu afectează pe nimeni cu nimic, majoritatea românilor recunoscând foarte uşor brandul Digi. Prin această modificare compania nu a făcut decât să alinieze toate companiile din grup la acelaşi nume. În prezent situaţia se prezintă astfel:

Iar ca o scurtă statistică de final, aflaţi că la finalul anului 2023, Digi acoperea prin infrastructura extinsă de fibră optică peste 9.1 milioane de locuințe și deservea peste 5.7 milioane de abonați ai serviciului de televiziune, 4.6 milioane de clienți ai serviciilor broadband (internet fix și date), peste 5.8 milioane de utilizatori de telefonie mobilă și 890 de mii de abonați de telefonie fixă pe piața locală.

Am evidenţiat o cifră foarte interesantă şi anume numărul de utilizatori de telefonie mobilă. Cu acest rezultat Digi se situează pe locul 3 în România, după Orange (9.5 milioane de utilizatori la sfârşit de 2023) şi Vodafone (8.8 milioane de utilizatori la sfârşit de 2023). Totuşi, Digi vine tare din urmă şi nu m-ar mira ca în 2-3 ani să sufle în ceafa celor de la Vodafone (care btw a scăzut de la 8.95 milioane de utilizatori la sfârşit de 2022).