Software

Apple şi-a actualizat magazinul de aplicaţii App Store şi a introdus în premieră opţiunea de precomandă a aplicaţiilor nelansate încă. Practic utilizatorii pot comanda aplicaţiile dorite cu până la 90 de zile înainte de lansare, urmând ca acestea să se instaleze automat imediat ce devin disponibile.

Prin această nouă metodă Apple doreşte să ofere posibilitatea dezvoltatorilor să îşi promoveze din timp noile aplicaţii sau să implementeze reduceri importante pentru cei dispuşi să achiziţioneze o aplicaţie înainte de lansare. Opţiunea de precomandă poate fi utilizată chiar şi în cazul aplicaţiilor gratuite, în acest caz singurul beneficiu fiind acela al instalării automate în momentul disponibilităţii în App Store.

Important de menţionat este faptul că utilizatorii care vor precomanda o aplicaţie vor plăti cel mai mic preţ posibil dintre preţul de lansare sau preţul din precomandă. Noua opţiune este disponibilă în App Store pentru platformele iOS, macOS şi tvOS.

În Google Play există opţiunea de “pre-register” care notifică utilizatorii când o anumită aplicaţie a fost lansată.

Sursa: theverge.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.