Software

Versiunea Android 8.0 Oreo a fost lansată oficial în luna august a acestui an şi chiar dacă de atunci au trecut aproximativ 4 luni, la ora actuală în lume doar 0.5% dintre smartphone-uri beneficiază de aceasta (tot 0.5% telefoane utilizează versiunea Ice Cream Sandwich anunţată în urmă cu mai bine de 6 ani).

În luna decembrie 2017 cele mai multe device-uri Android sunt cu 6.0 Marshmallow (29.7%), la mică distanţă regăsim terminalele cu 5.0 / 5.1 Lollipop (26.3%), iar podiumul este completat de 7.0 / 7.1 Nougat (23.3%). Există doar două versiuni aflate în creştere (Nougat şi Oreo), toate celelalte pierzând procente importante de la lună la lună.

Fragmentarea software rămâne în continuare unul dintre elementele slabe ale sistemului de operare dezvoltat de Google. Dacă iOS 11 este prezent deja pe 60% dintre device-urile Apple, Android 8.0 Oreo abia dacă trece de pragul a 0.5%. Ştiu că această statistică este prea puţin importantă, însă se poate observa clar interesul producătorilor de a-şi updata smartphone-urile la cele mai noi versiuni software.

Sursa: developer.android.com

Categorii: androidgoogle

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.