Diverse

Se pare că ascensiunea şi decăderea unuia dintre cele mai importante nume din istoria telefoniei mobile a fost atât de dramatică încât o serie de oameni din lumea filmului s-au gândit că un lungmetraj pe acest subiect ar putea avea succes.

Astfel, compania BlackBerry Limited (cunoscută mult timp drept Research In Motion – RIM) va avea în curând un film dedicat. Acesta va urmări evoluţia spectaculoasă a companiei de la fondarea sa din 1984, perioada de succes din perioada anilor 2000, începutul dezastrului de după lansarea iPhone-urilor şi ceea ce a mai rămas în prezent (o modestă companie ce oferă soluţii software de securitate business-to-business).

Lungmetrajul a fost filmat deja, în acest moment acesta aflându-se în etapa de post-producţie. Printre actorii principali îi regăsim pe Jay Baruchel și Glenn Howerton, aceştia urmând a interpreta rolul fondatorilor RIM, Mike Lazaridis și Douglas Freign.

În film vor mai apărea şi nume precum Cary Elwes, Saul Rubinek, Rich Sommer, Martin Donovan și Michael Ironside.

Scenariul a fost adaptat după cartea „Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Specatacular Fall of BlackBerry”, scrisă de Jaquie McNish și Sean Silcoff.

Foarte probabil lansarea oficială a filmului ce se va numi simplu “BlackBerry” va avea loc în 2023.

Sursa: variety.com