Smartphone

Producătorul chinez TCL a fost singurul care a încercat cu adevărat să ţină brandul BlackBerry viu pe piaţa telefoanelor inteligente, însă în vara anului 2020 acesta a pierdut licenţa şi dreptul de a mai comercializa smartphone-uri sub acest nume.

Compania canadiană a predat licenţa americanilor de la OnwardMobility, cei care împreună cu Foxconn FIH Mobile, anunţau că din 2021 vom avea noi smartphone-uri BlackBerry. Parteneriatul dintre cele trei entităţi promitea smartphone-uri cu Android securizate, cu estetică în stilul clasic BlackBerry (inclusiv tastatura fizică) şi cu conectivitate 5G.

Între timp criza semiconductorilor a afectat puternic acest sector de activitate, astfel că OnwardMobility, un nume complet necunoscut şi fără istoric în piaţă, a fost incapabil în a face rost de componente vitale în construcţia unui smartphone. Fără furnizori, compania americană a tot amânat lansarea primului smartphone 5G sub brandul BlackBerry.

Începutul de 2022 a venit cu un nou şoc pentru tot ce mai reprezenta BlackBerry în lumea telefoanelor inteligente. Compania mamă a vândut patente de conectivitate şi mesagerie mobilă de 600 de milioane de dolari către o companie ce se ocupă cu dezvoltarea de tehnologii pentru vehicule electrice.

În tot acest context agitat, Kevin Michaluk, fondatorul crackberry.com, a anunţat că din surse foarte sigure poate confirma că cei de la OnwardMobility au pierdut licenţa, astfel smartphone-ul BlackBerry 5G a fost anulat. Ţinând cont de vânzările de patente făcute de compania canadiană la început de an, am putea spune că este aproape sigur că brandul BlackBerry a spus “adio” pieţei de telefoane inteligente.

Categorii: blackberry
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.