Software

Nu vreau să supăr pe nimeni, dar influencerii de pe TikTok ar trebui să îşi regândească activitatea pe termen lung, asta pentru că, la cum evoluează lucrurile, aplicaţia pare a avea zilele numărate în Europa / România.

În Statele Unite ale Americii, cât şi în Uniunea Europeană, au fost luate deja măsuri de interzicere a aplicaţiei la nivel guvernamental, însă în ambele cazuri pare a fi o chestiune de timp până când TikTok va fi interzis inclusiv utilizatorilor obişnuiţi.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunţat în cursul zilei de astăzi că la nivel guvernamental a fost demarată o investigaţie pentru a verifica dacă TikTok reprezintă un risc de securitate la adresa României. Acesta a declarat că „este o analizată care trebuie făcută cu maximă seriozitate” şi că va fi luată o decizie „îndată ce vom finaliza această analiză, pentru că nu vrem nici să generăm și reacții adverse, dacă nu este cazul în acest moment”.

Conform celor mai recente statistici, la nivelul anului 2022 în România erau puţin peste 6.37 milioane de utilizatori activi. Aceste cifre poziţionează TikTok pe locul trei în rândul platformelor de socializare, după Facebook şi Instagram.

Sursa: profit.ro