Axis Communications a lansat o cameră de tip bullet cu unitate de procesare DLPU* ce permite utilizarea de aplicații inteligente. Am extras mai multe date din comunicat.

*DLPU = Deep Learning

Are o sumedenie de tehnologii:

  • AXIS Object Analysis – detectează și clasifică persoane, vehicule și tipuri de vehicule (în mod personalizat, în funcție de nevoi);
  • Lightfinder 2.0, Forensic WDR, OptimizedIR – de aici reiese un gamut de culoare extins și un nivel ridicat de detalii de la senzorul de 2 Megapixeli capabil de 60 fps;
  • poate fi conectată la un difuzor de rețea Axis spre a transmite semnal audio în ambele sensuri;
  • sunt două versiuni în funcție de obiectiv: 9 mm pentru zone largi sau 29mm pentru supraveghere la distanță;
  • face față la viteze ale vântului de până la 50 metri / secundă;
  • are clasificări IP66 / 67, NEMA 4K și IK10 pentru praf, zăpadă, ploaie, impact etc.

Cât costă?

Produsele Axis nu sunt ieftine. Costă în jur de 700 – 750 euro. Axis Communications este o companie fondată în Suedia, în 1984 și are 4000 de angajați în peste 50 de țări. A fost achiziționată în 2015 de către Canon pentru 2.86 miliarde dolari.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.