Mai întâi un clip ca să vă familiarizaţi cu această “soap opera” ce a inundat la figurat online-ul blogurilor de tehnologie. Cei din Orientul Mijlociu sunt nemulţumiţi că terminalele BlackBerry au o metodă de comunicare ciudată şi consideră că le pun în pericol siguranţa astfel că e-mailurile şi accesul la internet sunt limitate de pe device-urile RIM.
Interesant este că un telefon BlackBerry are şi cel mai apărat om din lume – Barack Obama.
Michael Lazaridis care este CEO-ul (un fel de şef suprem) al RIM – compania ce produce BlackBerry – nu se dă în lături şi face afirmaţii curajoase ce îmi aduc aminte de o altă telenovelă tehnologică legată de Google şi China.
Michael Lazaridis, CEO Researcg In Motion:

 “This is about the Internet. Everything on the Internet is encrypted. This is not a BlackBerry-only issue. If they can’t deal with the Internet, they should shut it off.”

We have dealt with this before. This will get resolved. And it will get resolved if there is a chance for rational discussion.” 

Eu cred că se va ajunge într-un moment sau altul la un numitor comun. O companie nu îşi permite să ignore un segment al consumatorilor săi. Se ştie că BlackBerry sunt preferate de oameni de afaceri şi imaginaţi-vă unde merg aceştia în vacanţă (Dubai, hotelul de 7 stele vă spun ceva?).
Disputa dintre Google şi China s-a rezolvat după dorinţele celui mai mare stat din lume ca număr de populaţie. Baidu este însă search-engine-ul ce domină piaţa chineză dar şi Google are o felie bună de tort.
Ţările vor dicta, companiile vor executa. Simplu.

Categorii: blackberry

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.