Smartphone

Primele informaţii despre noul smartphone BlackBerry Hamburg păreau interesante, mai ales că la capitol design ieşea în faţă cu ceva diferit. Din păcate probleme financiare cu care se confruntă compania par a fi serioase, iar conform surselor din piaţă, BlackBerry a renunţat în a-şi construi propriul terminal şi a ales o variantă mai ieftină.

Practic BlackBerry Hamburg se transformă în BlackBerry Neon, device care nu va fi nimic altceva decât un rebranding al modelului Alcatel Idol 4. Compania canadiană îşi va pune logo-ul pe spatele device-ului şi va implementa sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow cu interfaţa proprie. Modelul acesta de business este unul cu costuri minime (vezi Allview) şi mă gândesc că prin această decizie BlackBerry speră să mai salveze ceva.

BlackBerry Neon

Aceste informaţii sunt încă neoficiale, dar dacă se vor confirma, iată care vor fi specificaţiile smartphone-ului BlackBerry Neon:

  • display IPS LTPS de 5.2 inch cu rezoluție FullHD (1920 x 1080 pixeli);
  • procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 617 tactat la 1.5 GHz, Adreno 405 GPU, 3 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare cu suport pentru card microSD;
  • Android 6.0 Marshmallow cu interfaţa proprie BlackBerry;
  • 4G / LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth, A-GPS și GLONASS, jack de 3.5 mm;
  • cameră foto de 13 megapixeli cu autofocus, LED flash, filmare FullHD şi cameră frontală de 8 megapixeli;
  • baterie de 2610 mAh cu tehnologie Quick Charge şi 7.1 mm grosime.
Sursa: phonearena.com