Sursa
         În webul românesc numărul bloggerilor a fost mereu redus. Presupun că acum avem sub 50.000 de bloggeri dintr-un total de peste 4 milioane de abonaţi la internet. Pe hi5 sunt peste 2 milioane de conturi iar pe facebook a fost depăşit recent numărul de 500.000 de profile.
         Facebook are un avantaj faţă de hi5 deoarece adună persoane dintr-un domeniu mai exclusivist şi nu precum hi5 care este plin de fotografii ale celor care îngroaşă site-uri precum cocalari.com. Are şi o opţiune ce îl face să semene cu twitter – adică adună o parte din avantajele twitter cum ar fi comunicarea instant. Uploadezi câteva poze imediat apari în profilul prietenilor tăi şi clickuiesc să vadă despre ce este vorba.
         În ce priveşte numărul bloggerilor este evident că el va creşte. Vor apărea şi mai multe bloguri ce nu vor avea ca principal scop monetizarea ci transmiterea unor stări, a unor sentimente etc. O serie de jurnalişti ce au rămas fără slujbă în urma concedierilor masive din presa tradiţională s-au grupat sau şi-au creat spaţiile lor din .ro. Au speranţa că aşa vor fi din nou relevanţi şi poate vor scoate şi o mică sumă.
         E super să scrii şi să ai parte de feedback.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.