BYD Dolphin Surf a fost lansat oficial în România, cu prețuri ce pleacă de la 11.590 EUR cu TVA și Rabla Plus incluse

gAuto
/
/
22 mai
/

După ce la începutul acestei luni BYD și-a făcut debutul oficial pe piața din România printr-un eveniment grandios, în cadrul căruia importatorul a prezentat patru modele care pot fi comandate deja, iată că acum este adăugat un nou model complet electric.

Este vorba despre BYD Dolphin Surf, cel mai mic și mai accesibil din gamă, un EV ce concurează direct cu Dacia Spring, Leapmotor T03 și Citroen e-C3. Cel din urmă este și cel mai mare ca dimensiuni și singurul care oferă 5 locuri la interior, însă este și ușor mai scump decât celelalte, încă din versiunea de bază.

BYD Dolphin Surf are dimensiunile exterioare de 3.990 mm lungime, 1.720 mm lățime și 1.590 mm înălțime, cu un ampatament de 2.500 mm, fiind așadar o mașină de oraș. Portbagajul are un volum standard de 308 litri, bun pentru acest segment, iar prin rabatarea banchetei se pot obține peste 1.000 de litri.

La interior, elementul central și piesa de rezistență, cum s-ar spune, este ecranul tactil al sistemului de infotainment, cu diagonnala de 10.1 inch, care se poate roti din mod de afișaj peisaj, în mod portret, în funcție de preferințele fiecăruia. Această dotare face parte din echipamentele standard ale versunii de bază Active, lângă care mai sunt adăugate camere de marșarier și senzori de parcare spate, lumini de zi LED, capacitate Vehicle-to-Load (V2L), acces și pornire fără cheie prin NFC, control adaptiv al vitezei de croazieră, aer condiționat, scaune din piele vegană și oglinzi laterale reglabile electric. De asemenea, culoarea metalică de lansare, Lime Green, este inclusă standard.

BYD Dolphin Surf

Pe lângă bateria mai mare și jantele din aliaj de 16 inch, versiunile Boost ale BYD Dolphin Surf includ reglaj electric al scaunelor din față, ștergătoare cu senzor de ploaie și oglinzi laterale cu pliere electrică. Iar versiunea de vârf, Comfort, include o cameră de 360 de grade, faruri LED, geamuri de protecție spate, iluminare pe oglinzile laterale, scaune față încălzite și încărcare wireless pentru smartphone.

Toate versiunile BYD Dolphin Surf sunt dotate cu un Sistem Avansat de Asistență pentru Șofer (ADAS) standard, care include controlul inteligent al vitezei de croazieră, frânare automată de urgență, asistență la menținerea benzii de rulare și control inteligent al fazei lungi. Lista de echipamente de siguranță include și un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, funcția de apel de urgență și încuietori de siguranță pentru copii.

BYD Dolphin Surf are la bază arhitectura e-Platform 3.0, care folosește baterii Blade cu chimie litiu-fier-fosfat (LFP). Versiunea de bază Active are baterie de 30 kWh, cu âncărcare DC cu maxim 65 kW, în timp ce versiunile Boost și Comfort duc capacitatea la 43,2 kWh, iar încărcarea DC urcă la maximum 85 kW.

BYD Dolphin Surf

e-Platform 3.0 folosește o tehnologie care mi se pare extrem de interesantă, anume primul sistem electric 8-în-1 produs în serie la nivel mondial, care integrează într-un singur modul motorul electric, reductorul, încărcătorul, convertorul DC, cutia de distribuție de înaltă tensiune, unitatea de gestionare a bateriei, unitatea de control a vehiculului și controlerul motorului. Această integrare se pare că maximizează utilizarea spațiului și îmbunătățește eficiența EV-ului.

Specificații detaliate pentru BYD Dolphin Surf

Specificatii BYD Dolphin Surf

Primele livrări pentru BYD Dolphin Surf se vor face încă din această vară, cel mai probabil chiar și lunile iunie sau iulie. La fel ca toate modelele BYD, fiecare versiune a Dolphin Surf beneficiază de garanție de șase ani pentru vehicul și opt ani pentru baterie și motorul electric.

Categorii: gAuto, gEV
Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.

Actualul permis de conducere fizic va fi înlocuit până în 2030 cu un permis de conducere digital (îl vom avea disponibil pe smartphone)

gAuto
/
/
15 iun.
România se află în plin proces de digitalizare, astfel că până în 2030 pare destul de sigur că mai toate actele oficiale de identificare vor trece sub o formă sau alta într-o versiune digitală.

China nu glumeşte şi acordă foarte greu licenţele de export pentru pământurile rare (apar deja dificultăţi: Suzuki opreşte temporar producţia, iar Ford are mari probleme de aprovizionare)

gAuto
/
/
14 iun.
În războiul comercial global, China are suficient de multe avantaje cât să joace dur, iar pământurile rare par a fi una dintre cele mai puternice cărţi.

BMW Golf Cup România – BMW i4 premiu pentru „hole-in-one”

gAuto
/
/
13 iun.
BMW Golf Cup este o competiţie dedicată amatorilor cu o tradiţie de peste 40 de ani. Primul eveniment de acest fel a fost organizat în Marea Britanie, în 1982. În prezent, aproximativ 100.000 de participanți din 50 de ţări îşi dispută un loc în finala mondială BMW Golf Cup.