Diverse

La începutul acestei luni Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat o întâlnire legată de un proiect privind conectivitatea aeriană internă a ţării noastre.

În cadrul reuniunii reprezentanţii CCIR au propus înfiinţarea unei noi companii aeriene de stat ce va opera doar zboruri pe teritoriul României. Numele acesteia ar urma să fie Liniile Aeriene Române (LAR), iar finalizarea documentaţiei societăţii pe acţiuni ar trebui să fie gata până la 1 decembrie 2023.

Societatea va avea drept acţionari consiliile judeţene ce au în operare aeroporturi, iar toate costurile vor fi acoperite de acestea. Operatorul aerian va avea în flotă aeronave de mici dimensiuni ce vor zbura direct între cele cele mai importante oraşe din ţară.

„În momentul de faţă, dacă cineva îşi doreşte să ajungă pe calea aerului de la Constanţa la Timişoara, trebuie să facă o escală la Roma sau Milano, deoarece nu există o cursă directă între cele două oraşe ale României. Vorbim practic de o mare pierdere de timp şi de bani”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Adevărul este că sunt prea puţine zboruri directe între marile oraşe din România. La sfârşit de septembrie am participat la un curs în Cluj-Napoca, iar unul dintre colegi îmi spunea că a venit cu avionul de la Iaşi. Doar că nu a existat zbor direct şi a folosit ruta Iaşi – Bucureşti, Bucureşti – Cluj-Napoca. Foarte mult timp pierdut complet aiurea.

Sursa: boardingpass.ro