Canon EOS R8 Foto si Video

Canon dovedește în sfârșit că este gata să se aplece mai tare pe zona mirrorless și astfel seria de camere R se îmbogățește de la zi la zi. În urmă cu câteva luni era prezentat în premieră Canon EOS R6 Mark II, pentru ca acum câteva zile să vă pot arăta 30 de poze realizate cu acel aparat. Iată că avem parte de alte noutăți, reprezentate de o cameră full-frame și una APS-C, ambele puse de Canon în seria R.

Canon EOS R8 este cel mai compact aparat foto-video din această serie. Cântărește doar 461 de grame cu card și baterie incluse, în timp ce dimensiunile sunt de 132.5 x 86.1 x 70 mm, iar asta îl pune undeva lângă modelul EOS RP. Chiar și așa, noua cameră împrumută multe dintre componentele și funcțiile de la fratele mai mare EOS R6 Mark II.

Sigur că cele două modele se diferențiază clar, iar asta înseamnă că noul aparat Canon EOS R8 nu este atât de performant, normal având în vedere că este mai jos poziționat în gamă. Chiar și așa, nu s-a renunțat la senzorul de 24.2 MP, cu același procesor de imagine Digic X, și nici la fotografia în rafală cu până la 40 cps. Totodată a fost păstrat sistemul de autofocus Dual Pixel CMOS AF II, printre altele, ce permite focalizare exactă chiar și în spații slab iluminate, cu un nivel de doar -6.5 EV.

Pe de altă parte, rezoluția maximă la filmare este de 4K cu până la 60 fps, cu o supraeșantionare din capturi 6K. Pentru amatorii de slow motion, se poate activa modul Full HD cu maxim 180 fps.

Adăugarea unei note personale în post-procesarea materialelor video se poate obține prin captură cu codec Canon Log 3 la 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265, cu un interval dinamic ce promite să ofere multă flexibilitate.

Canon EOS R8

EOS R8 poate fi folosit și pe post de cameră web grație compatibilităţii USB video device class (UVC) / USB audio device class (UAC).

Dintre alte caracteristici, mai amintesc vizorul electronic OLED de 0.39 inch, cu 2.36 milioane puncte, ecranul complet articulat de 3 inch cu 1.62 puncte, suport carduri de memorie SD UHS-II, conectivitate prin HDMI, Wi-Fi și Bluetooth ș.a. Întrega listă cu specificații poate fi consultată pe site-ul oficial Canon.

Canon EOS R8 are un preț recomandat de 8.900 lei body only sau de 9.900 în kit cu noul obiectiv Canon RF 24 – 50 mm F4.5-6.3 IS STM.

Canon EOS R50 este aparatul ce arată și el că niponii renunță la seria M și că noile camere APS-C își fac loc și ele în noua gamă EOS R. Astfel, aceste aparate vor putea folosi atât obiectivele RF și RF-S, precum și pe cele EF și EF-S, printr-un inel adaptor.

Canon spune despre noul R50 că se adresează creatorilor de conţinut care îşi doresc să facă trecerea de la smartphone la un nou nivel. Acestora, senzorul APS-C de 24.2 Megapixeli le permite control asupra profunzimii, astfel încât să poată realiza fotografii clare cu fundal estompat, precum şi înregistrări video la rezoluție 4K 30fps, supraeşantionate din 6K.

Sistemul de autofocus Dual Pixel CMOS AF II vine cu detectare și urmărire subiect în mișcare (oameni, animale, vehicule), în timp ce procesorul de imagine DIGIC X permite fotografiere în rafală cu 12 cps cu obturatorul mecanic, respectiv până la 15 cps cu cel electronic, care permite totadată captură silențioasă.

Canon EOS R50

Designul amintește de aparatele DSLR de la Canon.

Nu lipsește conectivitate fără fir prin Wi-Fi și Bluetooth, dar și posibilitatea de a adăuga câteva accesorii care să-ți permită un control mai facil. Toate specificațiile pot fi parcurse aici.

Canon EOS R50

Gama de obiective se extinde constant, iar un mic trepied ce poate fi folosit și ca mâner și un microfon sunt accesorii pe care și le poate dori orice creator de conținut video.

Canon EOS R50 va avea un preț recomandat de 4.100 lei, dar poate fi ales și în diferite kit-uri, precum cel cu obiectiv Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM la 4.700 de lei sau cu obiective RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM si RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM la 5.700 de lei.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.