Casti Samsung Galaxy Buds2 Pro Audio

Pe lângă vedetele Galaxy Z Flip4 și Galaxy Z Fold4, Samsung a prezentat în cadrul aceluiași eveniment și accesorii de tip wearable. Primele de care mă ocup sunt căștile de tip TWS Samsung Galaxy Buds2 Pro.

Caracteristici căști Samsung Galaxy Buds2 Pro

 • Difuzor coaxial pe două căi – Woofer de 10mm + Tweeter de 5.3mm;
 • Sunet Hi-Fi 24-bit prin codec Samsung Seamless Codec HiFi (disponibil doar pe dispozitive ce rulează One UI 4.0 sau o versiune mai nouă);
 • Sunet 360 Audio cu Direct Multi-Channel (acceptat doar cu dispozitive ce rulează One UI 4.1.1 sau mai recente);
 • Intelligent Active Noise Canceling cu 3 microfoane cu SNR ridicat, două microfoane exterioare + unul interior;
 • Bluetooth 5.3 cu Auto Switching și Easy Pair cu alte dispozitive Samsung Galaxy;
 • Senzori: accelerometru, giroscop, proximitate, sală, atingere, unitate de preluare a vocii (VPU);
 • Certificare IPX7;
 • Baterie de 61 mAh pentru fiecare cască, 515 mAh pentru carcasă;
 • Autonomie de până la 5 ore cu ANC pornit (până la 18 ore în total cu carcasa), până la 8 ore fără ANC (până la 29 ore cu carcasa);
 • Dimensiuni: 19.9 x 21.6 x 18.7 mm căști, 50.2 x 50.1 x 27.7 carcasă;
 • Greutate: 5.5 grame o cască, 43.4 grame carcasa.

Samsung Galaxy Buds2 Pro:

De la primul contact am remarcat dimensiunile extrem de reduse atât ale carcasei, cât mai ales ale căștilor. Greutatea este și ea pe cât se poate de mică, căștile aproape că nici nu le simți în mână, iar în ureche prea puțin.

Casti Samsung Galaxy Buds2 Pro

În ureche, Samsung Galaxy Buds2 Pro se așează chiar foarte confortabil, deși pentru a avea o idee clară îmi trebuie mai multe ore de purtare continuă și nu doar câteva minute. Cert este că în ureche aproape că nici nu le simți, dar, în același timp, nici nu par că ar putea să cadă prea ușor.

Atunci când vorbim despre sunet, ei bine aș avea nevoie de un mediu mai liniștit și de propriile piese de test. În cadrul evenimentului am putut remarca sistemul ANC ce-și face bine treaba, eliminând o bună parte din zgomotul ambiental. Samsung afirmă despre noul sistem – Intelligent ANC, că ar atenua cu până la 40% mai mult din zgomotul extern.

Sunt disponibile 3 setări pentru modurile ANC, respectiv pornit, Ambient Sound și Voice Detect. Ultimul întrerupe automat ANC-ul atunci când utilizatorul vorbește. În același timp pornește de la sine modul Ambient Sound pentru ca utilizatorul să audă perfect ceea ce se întâmplă în jurul lui.

Calitatea sunetului, atât cât am putut remarca în testul de 5 – 6 minute, este cu siguranță bună. Avem bass din plin, parcă nu atât de profund, dar suficient de bun. Mediile sunt foarte bine redate, iar înaltele sunt acolo în cote satisfăcătoare.

Am apreciat punerea în scenă, ce pare că „împrăștie” fiecare instrument în câte o direcție, separarea se face suficient de clar.

Despre autonomie nu am cum să fac acum decât presupuneri. Din cifrele afișate în lista cu specificații totul arată foarte bine când ne amintim cât de mici și de ușoare sunt aceste căști. Se pare că sunt cu 15% mai compacte decât generația anterioară, anume decât Galaxy Buds Pro.

Casti Samsung Galaxy Buds2 Pro

Samsung Galaxy Buds2 Pro sunt deja disponibile la precomandă, fiind disponibilă și o campanie de lansare. Promoția ce se încheie la 25 august îți aduce gratuit un Wireless Charger Pad. Prețul pentru pachet este de 1.099 lei. Lansarea comercială va avea loc în 26 august 2022.