gEV

Foxconn International Holdings Ltd este o subsidiară a Hon Hai Precision Industry Co Ltd specializată în fabricarea de componente electronice. Compania este cunoscută în mod special ca fiind cel mai mare şi mai important partener Apple în producţia de iPhone-uri.

Pentru că totul este într-o continuă dezvoltare, Foxconn îşi doreşte să intre şi pe noi sectoare de activitate, tocmai de aceea în 2021 a cumpărat o fabrică a Lordstown Motors din statul american Ohio pentru suma de 230 de milioane de dolari. Aceasta este folosită în prezent pentru producţia de maşini electrice, iar într-un viitor nu foarte îndepărtat va fi utilizată pentru fabricarea de tractoare electrice.

Foxconn a semnat un parteneriat cu Monarch Tractors pentru fabricarea modelul Monarch MX-V, un tractor cu o autonomie de peste 10 ore. Utilajul este echipat cu cele mai noi tehnologii în domeniu, inclusiv camere video la 360 de grade, control la distanţă, display interactiv cu grafică şi diagnoză, grad ridicat de autonomie (pot fi controlate până la 8 tractoare simultan) etc.

Monarch MX-V va avea un preţ de plecare de 58.000 de dolari, iar dacă vă interesează mai multe detalii despre tractor puteţi găsi aici.

PS: Foxconn este o companie taiwaneză, asta ca să înţelegeţi de unde apropierea aceasta de Statele Unite ale Americii.

Sursa: electrek.co

Categorii: gev

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.