Lumea jocurilor este fascinantă. Este un univers plin de poveste și aventură, ce ne poartă prin colțurile sale cu sufletul la gură. Fie că vă place să vă petreceți timpul liber pe consolă, fie că sunteți un clasic al domeniului, și vă atrage mai mult calculatorul personal, pentru o imersiune completă aveți nevoie și de o pereche de căști de gaming.

Acest accesoriu pentru setup-ul dumneavoastră vă va face să vă pierdeți cu adevărat în lumea gaming, și să vă simțiți de parcă personajele sunt reale. Dacă sunteți interesat să cumpărați un astfel de gadget, rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom ajuta să alegeți perechea perfectă de căști pentru nevoile dumneavoastră. Vă vom vorbi despre tipurile existente pe piață, despre avantaje și dezavantaje, și funcțiile acestora. Să începem!

Fie că alegeți căștile gaming pentru uzul personal, fie pentru cei mici, este important să știți diferențele dintre cele două mari modele de pe piață: căști cu fir, sau căști wireless. Avansarea tehnologiei a dus la invenția căștilor fără fir, cu bluetooth încorporat ce vă permite conectarea ușoară la gadget, oriunde ați fi. Avantajul acestor căști este că nu veți fi restrâns de cabluri și alți conectori atunci când vreți să vă jucați. Doar luați loc pe scaunul sau fotoliul preferat, faceți conexiunea între calculator / consolă și căști, și bucurați-vă de joc. Dezavantajul acestora, însă, este faptul că nu oferă același nivel înalt de imersiune precum cele cu fir. Neavând o conexiune directă cablu – dispozitiv – urechi, și fiind una doar bazată pe rețeaua de internet și bluetooth, calitatea sunetului va scădea. Țineți cont de informațiile aflate acum și mai navigați mediul online pentru mai multe sfaturi, ca să puteți lua cea mai bună decizie.

Cât despre căștile gaming cu fir, aici este deja altă poveste. Intervine conexiunea clară menționată anterior, cablu – dispozitiv – urechi, ce vă va permite nu numai să personalizați sunetul cu înaltele și bașii preferați, dar și să vă pierdeți complet în universul jocurilor. Căștile cu fir au avantajul de a vă oferi cel mai clar sunet de pe piață, și dezavantajul de a fi „legat” de cablu, oriunde ați pleca. Cu toate acestea, multe dintre firmele ce fabrică astfel de căști oferă funcții inteligente cum ar fi personalizarea sunetelui amintită mai devreme, și vin de obicei și însoțite de microfon rabatabil. Microfonul vă va ajuta în timpul jocurilor online, pentru a comunica cu echipa dumneavoastră. Dacă modelul anterior de căști wireless oferă un aspect mai modern și avantajul conectării rapide prin rețea, cele cu fir oferă un aspect clasic și vin cu microfon și funcții de imersiune la pachet. Ce poate fi mai plăcut decât să vă petreceți timpul liber în universul cel vast al gaming-ului, cu un sunet cât se poate de calitativ? Acum că ați aflat diferențele dintre cele două tipuri de căști, nu vă rămâne decât să vă decideți la modelul potrivit și să profitați de ofertele generoase din online.

Ce mai merită menționat înainte de a lua decizia finală sunt funcțiile de care căștile gaming dispun, și anume: luminile RGB, funcția noise cancelling, și imersiunea.

  • Lumini RGB: această prescurtare vine din engleză, de la culorile Red, Green și Blue. Căștile din zilele noastre au un sistem inteligent de redare a luminilor, ce e încadrat pe rama lor și poate surprinde cu diverse modele și culori atrăgătoare. Nu distrag concentrarea în timpul jocurilor și sunt un deliciu de privit pentru membrii familiei care vă sunt alături.
  • Noise cancelling: este printre cele mai dorite funcții la o cască din domeniu, funcție ce, de multe ori, primează în fața altora. Atât la căștile wireless cât și la cele cu fir, se poate activa fie din aplicația online, fie din butonul destinat de pe cască. Ce face această funcție? Reduce zgomotul exterior la minim și pune accentul pe sunetele ambientale din jocuri. Cu noise cancelling veți avea parte de o experiență de neuitat.
  • Imersiune: ultima funcție, dar nu cea din urmă, este imersiunea. Ea vă va purta alături de personajele preferate pe cele mai mistice meleaguri. Datorită tehnologiei stereo regăsite la toate tipurile de căști de gaming, vă veți simți de parcă faceți parte din lumea digitală în care vă aflați. Nu trebuie decât să achiziționați o pereche de căști ce oferă sunet stereo, pentru a beneficia de această funcție.

Odată ce ați aflat tipurile de căști, avantajele, dezavantajele și funcțiile de care dispun acestea, suntem siguri că aveți toate informațiile necesare pentru a face decizia potrivită. Nu uitați să dați un search pe internet pentru diversele oferte. Vă urăm happy gaming!

Acest articol este susținut de către eMAG și nu a fost redactat de către echipa Gadget.ro.

Categorii: audio

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.