Am testat Samsung Galaxy Z Flip5 pentru câteva zile, iar impresiile formate la nivel de cameră foto și video au fost incluse în articolul de față.

Setup-ul de la camera principală este format din: 

Cei doi senzori de la camera principală ies puțin în relief față de partea spate

  • wide de 12 Megapixeli cu f/1.8, dual pixel PDAF și OIS, echivalent 24mm, dimensiune a pixelilor de 1.8 microni;
  • ultrawide de 12 Megapixeli cu f/2.2, unghi de 123 grade și pixeli de 1.12 microni. 

Filmează 4K cu 60 fps sau 1080p cu până la 240 fps în slow-mo. 

Interfața camerei foto și video de pe Samsung Galaxy Z Flip5: 

Aplicația camerei foto și video mi s-a părut ușor de parcurs. Modurile presetate sunt Portret, Foto, Video, iar în secțiunea Mai multe veți descoperi PRO, Videoclip Profesionist, Filmare Unică, Noapte, Alimente, Panoramă, Mișcare superlentă, Mișcare cu încetinitorul, Filmare accelerată, Videoclip portret și Vizualizarea regizorului. 

La fotografie sunt două opțiuni: 0.5x și 1x, dar imediat poți face crop 2x, 4x și 10x ce sunt direct presetate. 

Aplicația camerei foto și video este optimizată pentru forma pliabilă a smartphone-ului

Camera wide livrează rezultate foarte bune, în linie cu ceea ce te-ai aștepta la un smartphone premium din oferta Samsung. Aș spune că impresionează în mai toate scenariile de utilizare, indiferent că discutăm de low-light sau fotografii făcute pe timp de noapte. 

Față de Z Flip4 mi se pare că postprocesarea are un rol cu adevărat important în a reliefa un plus de detalii, un contur bun a ce se află în fața obiectivului. 

Senzorul ultrawide este modest în low-light sau pe timp de noapte

Ecranul de 3.4 inci permite realizarea de selfie-uri cu camera principală

Clipurile video sunt un alt punct PRO, culori plăcute, focus bine realizat etc

@gadget.ro Clip făcut cu Samsung Galaxy Z Flip5 #samsung #galaxyzflip5 #zflip5 #flip5 @Samsung Romania ♬ Babel (Remix) – 染哥

Un element inedit aici este dat de faptul că avem un smartphone pliabil de tip flip cu ecran mare extern. Poți să faci fotografii fără nicio problemă cu ansamblul de senzori de la camera principală și nu mai apelezi la camera dedicată de selfie-uri de pe display-ul principal. 

Poți să setezi ca fotografia să fie făcută când zâmbești, ridici palma etc. Ai un plus de versatilitate pe care publicul îl va aprecia, până la urmă cu toții facem selfie-uri alături de cei dragi, iar senzorul ultrawide va prinde un grup întreg fără probleme. 

Da. Mi-aș fi dorit ca Samsung să integreze un senzor dedicat pentru portrete, un zoom 2x, 3x, 5x etc. Mai ales că discutăm despre un smartphone orientat într-o anumită direcție sau, mă rog, este mai ales pe placul lor. 

Clip 4K 60 fps realizat cu Galaxy  Z Flip5

Galerie de imagini realizată cu Samsung Galaxy Z Flip5

Acest articol este susținut de către Samsung România. Opiniile exprimate aparțin strict autorului. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.