Magazinul de aplicații dezvoltat de către Huawei pentru smartphone-urile sale și nu numai se numește AppGallery. Efortul depus de-a lungul timpului la nivel local și regional se vede în faptul că din ce în ce mai multe aplicații ajung a fi disponibile aici. 

Am discutat despre cum poți avea aplicații Google pe aici, iar într-un articol dedicat ați descoperit ce aplicații bancare pot fi descărcate și utilizate. 

AppGallery a ajuns în peste 170 de țări și regiuni. Înțeleg că acum s-ar afla pe locul al 3-lea la nivel global. Este un rezultat meritoriu atins de către compania chineză. Ne spun că au ajuns la 580 de milioane de utilizatori activi în regim lunar. 

Și acum haideți să descoperim aplicațiile de entertainment din AppGallery. Aplicațiile de mai jos pot fi descărcate pe orice smartphone Huawei, direct din magazinul dedicat. 

Unele dintre cele mai importante aplicații de divertisment sunt: 

1. TikTok

Nu cred că mai are nevoie de nicio descriere. Este aplicația cu cea mai mare creștere din ultimii ani, un veritabil succes și în țara noastră unde a ajuns să depășească Instagram încă de prin 2021. 

Punctul său pro este dat de ușurința în utilizare, de faptul că majoritatea utilizatorilor preferă să meargă pe mâna algoritmului, iar acesta ajunge cumva să te cunoască în timp și să-ți personalizeze lista de clipuri scurte pe care ți-o aduce cumva în față. 

Este și o aplicație pe placul tinerilor, aceștia își exprimă creativitatea pe TikTok. Află lucruri de toate felurile etc. Plus că este un tool destul de bine pus la punct, efecte creative, filtre etc. 

Și în țara noastră sunt o sumedenie de persoane ce au reușit să obțină milioane de followers sau să aibă un succes nesperat pe aici. Fie că ne place sau nu, este o platformă de conținut aflată pe val. 

2. HBO Max

HBO Max a ajuns de o bună perioadă de timp și în țara noastră. Sunt filme și seriale dezvoltate de către HBO, TNT, Cartoon Network, CNN etc. Plus că aici ajung filme ce au debutat recent în cinematografe. 

Aplicația în sine mi se pare a fi un pas în față dacă ne raportăm la HBO Go, dar parcă mai au ceva de lucru ca să rivalizeze cu locul 3. 

Printre filmele mai noi pe care le descoperiți pe HBO Max se află: 

  • Shazam (2019)
  • Mortal Kombat (2021)
  • Black Adam (2022)
  • The Suicide Squad (2021)
  • Wonder Woman (2017)
  • The Batman (2022)

Am avut până de curând abonament la HBO Max. L-am refăcut pentru serialul Casa Dragonului. Probabil, când apare o serie nouă sau cine știe ce titlu interesant am să-l reactivez. 

3. Netflix 

De multe ori ajung să mă uit pe smartphone la un film. De cele mai multe ori descarc mai multe episoade sau filme și le urmăresc în avion. Netflix investește masiv în producerea de conținut, are aplicația cea mai bine pusă la punct, dar și cel mai mult conținut. 

Smartphone-urile Huawei de generație mai nouă au display-uri OLED în mare parte, iar negrul redat așa cum trebuie + display-urile de obicei mari mi se par mai mult decât suficiente, de cele mai multe ori. 

Până și search-ul de pe Netflix este cumva superior față de cel de pe alte aplicații similare. Cel mai recent film la care m-am uitat pe Netflix este un documentar despre asediul de la Waco din 1993. 

De fapt, cred că marele punct PRO al Netflix-ului este dat de cantitatea de conținut nou, în fiecare săptămână sunt filme și seriale noi. Nu au rival din acest punct de vedere. Efortul în dezvoltarea de filme și seriale din diferite părți ale globului mi se pare de-a dreptul remarcabil. 

4. Spotify 

Este o altă aplicație ce aș spune că face legea pe nișa sa. Apropo, este și aplicația dezvoltată în Europa cu cel mai mare succes la nivel global. Am lăsat contul meu către junior, eu m-am mutat pe YT Music (pe care îl găsiți în AppGallery, aveți mai sus link spre cum au ajuns aplicațiile Google în magazinul de aplicații Huawei). 

Și aici aș nota 2 elemente: algoritmul care știe să te profileze și să-ți recomande muzică pe placul tău, dar și calitatea. Poți să setezi astfel încât să ai parte de un sunet cât mai bun. YT Music ar putea să învețe puțin de aici. 

Sunt peste 80 de milioane de melodii și peste 4 milioane de podcasturi, iar muzică nouă apare în regim zilnic, de la albume lansate de către muzicieni cunoscuți și până la diferite remixuri și melodii ale unor genuri ce nu se află neapărat în mainstream. 

5. SkyShowtime

A ajuns de câteva săptămâni și în țara noastră. Nu mi-am făcut încă o subscripție pe aici. Trebuie să mă uit ce conținut aș putea descoperi, să văd dacă este cazul să fac acest pas. 

Sunt producții realizate de către studiouri de producție precum Universal, Sky, Nickelodeon, Paramount, Showtime, DreamWorks și Peacock. Sunetul are certificare Dolby Digital 5.1. 

Ai opțiunea de a descărca conținutul favorit. Pot fi create până la 5 profiluri, inclusiv pentru cei mici. Aici găsiți și primul serial făcut de către Silvester Stallone – Tulsa King. Sunt filme din seria Jurassic, Transformers, Bourne etc. Mi se pare că au multe seriale bine puse la punct. 

6. Apple Music

A fost gratuit pentru o perioadă de timp. Am văzut că și dacă cumperi o pereche de căști Apple AirPods primești până la 6 luni de Apple Music în mod gratuit. Poți testa funcția de audio spațial și sunetul are certificare Dolby Atmos. 

Sunt și zeci de spectacole live ce pot fi urmărite doar aici. Există posibilitatea de a asculta offline, listele de redare pot fi partajate cu prietenii, sunt realizate selecții personalizate, iar melodiile pot fi căutate după versuri. 

AppGallery se află într-un proces de dezvoltare continuă. Numărul de aplicații a crescut cu 147% în anul precedent. Sunt peste 220.000 de aplicații ce au fost integrate cu HMS Core la nivel global. 

Toate aplicațiile din AppGallery au fost testate de către Huawei. Procesul de revizuire trece prin 4 pași. Se află numele real al dezvoltatorului, este inclusă o protecție la descărcare și instalare, au implementat un mecanism de prevenire a unor elemente cu potențial periculos în funcționarea aplicației. 

Dacă întâmpinați vreo problemă, Huawei pune la dispoziție un număr de suport. Prin QR code-ul de mai jos vei fi direcționat către un număr de Whatsapp, iar feedback-ul & răspunsurile vor veni de la echipa de suport a Huawei AppGallery. Puteți accesa direct acest link 

Dacă folosiți un telefon Huawei cu AppGallery, ne puteți spune experiența personală în secțiunea de comentarii de pe site. Când am testat smartphone-urile Huawei, am tras mereu o privire și în AppGallery, iar de la an la an aș spune că evoluția în sensul bun este clară. 

Categorii: software

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.