gEV

Dacia Spring sau Citroen e-C3 vor avea de înfruntat în curând un nou rival, unul accesibil ca preţ şi susţinut de către grupul Stellantis.

Compania chineză Leapmotor va “produce” în Polonia modelul urban Leapmotor T03, o maşină electrică excelentă pentru aglomeraţia marilor oraşe. Am pus acele ghilimele deoarece autovehiculele vor veni parţial asamblate din China sub forma unor colecţii SKD (Semi-knocked down), astfel că la uzina Stellantis din Tychy va fi făcută mai mult unirea ansamblelor (deci nu e chiar o producţie clasică).

Leapmotor T03 vine cu un motor electric de 75 CP, viteza maximă atinsă este de 100 de kilometri / oră, iar bateria de 31.9 kWh promite o autonomie de până la 280 de kilometri. Preţul de pornire al acestui model ar urma să fie de aproximativ 20.000 de euro (de altfel în Franţa acesta este disponibil deja cu livrare din China).

Grupul Stellantis deţine acţiuni în compania chineză Leapmotor, iar conform unui acord între cele două entităţi, Stellantis are drepturi exclusive de a construi, a exporta şi a vinde modelele Leapmotor în afara Chinei.

Ţinând cont că Leapmotor T03 va fi promovat şi susţinut de grupul Stellantis, sunt şanse foarte mari ca modelul asamblat în Polonia să fie disponibil pe canal oficial şi în România.

Sursa: automarket.ro