Retelistica

Dacă în trecut reprezentanţii Grupului OTE sau cei ai Telekom mai mascau cumva interesul pentru vânzarea operaţiunilor mobile din România, în prezent aceştia joacă cu cărţile pe faţă, Telekom România Mobile devenind chiar o mică problemă.

Acest lucru a fost confirmat de CEO-ul Grupului OTE, Michael Tsamaz, cel care a declarat în cadrul unei întâlniri pe tema rezultatelor financiare din 2023 următoarele: „Permiteţi-mi să adaug ceva despre evoluţiile din România. Dacă reuşim să finalizăm vânzarea operaţiunii din România, înseamnă că vom opri orice “sângerare” pe care o avem din fluxul de numerar din Grecia către afacerea din România.“

Acelaşi Michael Tsamaz a completat ulterior şi a transmis că „În acelaşi timp, în urma vânzării, în anul următor vânzării, vom avea o scutire de taxe de peste 100 de milioane de euro.“

Este clar că Grupul OTE îşi doreşte deja cu ardoare să vândă Telekom România Mobile, asta pentru că pierde bani. Şi încă foarte mulţi (iar aici mă refer inclusiv la acele reduceri fiscale ce nu vor veni decât dacă reuşesc să vândă businessul din ţara noastră).

În toamna anului trecut aflam că Telekom România Mobile s-ar afla în discuţii avansate cu Adrian Tomşa (proprietarul Clever Media Network), însă finalizarea tranzacţia este condiţionată de aprobarea instituţiilor direct implicate ale statului român.

Sursa: zf.ro