Televizoare

Nu cred că aș greși dacă aș spune că Samsung are cea mai largă ofertă de modele de televizoare premium de pe piață, când ne referim la tipul de panou. Pe lângă cele încadrate în seria Neo QLED, Samsung are și panouri OLED, dar și pe cele mai performante ale momentului, anume cele Micro LED. Acestea din urmă vin toate avantajele posibile, dar și cu prețuri pe măsură. Deocamdată.

Noua gamă Samsung Neo QLED se bazează pe panouri Quantum Mini LED și folosește procesoare avansate de imagine Neural Quantum, ce pot susține procesarea în 14 biți și funcția AI Upscaling. Alte tehnologii ce promit cea mai bună calitate a imaginii Neo QLED de până acum:

  • Shape Adaptive Light Control – controlul precis al luminii, fără „efect de înflorire” și cu un contrast precis;
  • Real Depth Enhancer Pro – AI detectează zonele pe care se concentrează ochii și îmbunătățește profunzimea imaginii;
  • Auto HDR Remastering – utilizează tehnologia AI Deep Learning pentru a analiza și a aplica, în timp real, efecte HDR (High Dynamic Range) asupra conținutului Standard Dynamic Range (SDR)
    pentru fiecare scenă vizionată.

Mai mult, utilizatorii SmartThings nu mai trebuie să achiziționeze un dongle SmartThings separat, pentru a conecta și controla dispozitivele Zigbee și Thread. Cu gama Samsung QLED 2023 modulul
SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip va fi integrat direct în produsele Samsung.

Gama de televizoare Samsung OLED 2023 este disponibilă în dimensiunile „standard” de 55 și 65 inch, dar se adaugă de acum și noile modele mari de 77 de inch. Cea mai recentă gamă OLED de la Samsung integrează tehnologia Quantum Dot, care a fost dezvoltată pentru Neo QLED-urile Samsung. Totodată, procesoarele Neural Quantum sunt parte a ansamblului hardware Samsung OLED 2023 și astfel sunt păstrate punctele forte ale tehnologiei OLED, în același timp fiind îmbunătățite limitările legate de luminozitate și reprezentarea culorilor.

Gama Samsung Micro LED 2023 integrează noi modele, ce variază ca diagonale între 50 și 140 de inch – 50, 63, 76, 89, 101, 114 și 140 inch. Datorită structurii sale modulare, Micro LED-ul nu este limitat de formă și dimensiune, ceea ce îl face complet personalizabil pentru a se potrivi configurației dorite de un consumator. In plus, indiferent de configurație, experiența de vizionare devine captivantă datorită
design-ului fără rame.