gEV

Dacă vă era dor de un nou articol „clipul zilei”, iată că a venit şi este chiar unul interesant. Vorbim despre un filmuleţ ce ne prezintă un nou record mondial. Compania japoneză Aspark a dezvoltat un hypercar electric denumit Aspark SP600, unul care a atins o viteză de 438.6 kilometri / oră, cea mai mare viteză atinsă vreodată de o maşină electrică:

Aspark SP600 este o maşină dezvoltată de ingineri japonezi şi europeni şi este gândită special pentru a bate recorduri (este un prototip unicat). Fabricată în Italia de către compania Manifattura Automobili Torino, Aspark SP600 a atins această viteză incredibilă în cadrul facilității ATP din Papenburg, Germania.

Maşina japoneză a depăşit cu 26.6 km / oră vechiul record, cel deţinut de Rimac Nevera şi obţinut tot în complexul de teste ATP din Papenburg. Aspark SP600 a fost pilotată de germanul Marc Basseng, campion mondial FIA GT1 în 2012.

Cum în general recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte, aşteptăm acum prima maşina electrică care să treacă de bariera a 450 kilometri / oră şi, de ce nu, poate chiar bariera a 500 kilometri / oră.

Via: motor1.com