gEV

Skoda pregăteşte pentru 2025 un crossover electric ce va avea un preţ de plecare de 25.000 de euro, iar în acest sfârşit de săptămână compania cu sediul în Mlada Boleslav a prezentat conceptul acestuia.

Cunoscut drept Skoda Epiq, autovehicului 100% electric va fi transformat în model de serie începând de anul viitor, iar la cum arată aş putea pune un pariu că se va vinde şi foarte bine.

Skoda Epiq va fi o maşină de dimensiuni mici, aceasa urmând a avea o lungime de 4.1 metri şi un portbagaj de 490 de litri. La nivel de autonomie ni se promite un maxim de 400 de kilometri, iar la nivel de dotări vom regăsi inclusiv tehnologie de încărcare bidirecţională.

Referitor la estetică, Skoda Epiq va aduce în premieră noul limbaj de design Modern Solid. Acesta este caracterizat la exterior prin modernism, linii subţiri şi curbate, culori vizibil contrastante şi simplitate. La interior vom descoperi multă digitalizare, o estetică minimalistă şi materiale sustenabile. Ţinând cont de dimensiuni, Skoda va aplica şi o strategie practică, fiecare locşor urmând a avea clar definită o menire.

Personal cred că Skoda Epiq arată foarte fresh, excelent echilibrată estetic, iar constratul dintre non-culori şi portocaliu este superb valorificat.

Versiunea de serie Skoda Epiq va fi produsă în Spania la fabrica din Pamplona.

Sursa: skoda-auto.com