ZTE a reintrat pe piața locală prin mai multe smartphone-uri din seria Nubia, iar Darius a scris mai multe într-un articol dedicat.
Ies în evidență prin design, culori puternice și cam atât. Mă uitam pe TikTok la câteva materiale precum cel de aici. Peste 500.000 de vizualizări și aproape 15.000 de like-uri presupun că au fost primite strict pentru coloristica din partea spate.
ZTE Nubia Music folosește un procesor denumit Unisoc SC9863A ce a fost dezvoltat într-un proces de litografiere pe 28nm…, 8 nuclee pe ARM Cortex-A55 ce urcă la maxim 1.6 GHz, 4 GB RAM și 128 GB stocare.
Nici nu vreau să mă gândesc ce experiență de utilizare aduce un astfel de smartphone. Mă rog, îl putem considera drept un fel de boxă cu funcție de telefon mobil. Pentru a reduca muzică sau materiale video, ar trebui să fie suficient. Doar că mai mult de atât devine deja un chin în utilizarea de zi cu zi.
O să spuneți că în 649 lei nu găsești produse performante și da, așa este. Nu vei găsi smartphone-uri cu cine știe ce hardware, dar dacă nu te lași atras de brizbriz-urile de pe caracasă ai putea cumpăra un telefon precum Motorola Moto G72. Încorporează un display P-OLED de 6.6 inci cu rezoluție FHD+, procesor MediaTek Helio G99 dezvoltat pe 6nm cu 2 nuclee pe ARM Cortex-A76 și 6 nuclee pe ARM Cortex-A55, 8 GB RAM și 256 GB stocare, cameră de 108 Megapixeli, baterie de 5000 mAh cu încărcare pe fir la 33W etc.
Culmea este că ZTE prin gama Nubia ar putea avea propuneri mult mai serioase. Am văzut Nubia Z60 Ultra la un coleg de breaslă și pot spune că măcar vizual m-a impresionat. Mai ar fi și RedMagic ce are multe modele interesante și deja livrează prin shop-ul oficial și în țara noastră.
De aici și întrebarea din titlu.
Probabil, cei cu vârsta de până în 15 – 16 ani se vor entuziasma de culorile lui Nubia Music și difuzorul mare, dar o alegere mai inspirată ar fi mai plictistorul G72 ce știe mai mult decât să facă gălăgie precum rivalul de la ZTE.
Update: Nici celelalte modele Nubia listate recent nu sunt cine știe ce. Toate mizează pe hardware Unisoc. Niciun telefon cu preț de peste 400 lei nu ar trebui să folosească un astfel de chipset.