gAuto

Dacia a anunţat că până în prezent a reuşit să livreze 5000 de unităţi ale modelului 100% electric Dacia Spring. Primele exemplare au fost livrate în luna octombrie a anului trecut şi iată că în jumătate de an au reuşit să facă fericiţi 5000 de români.

Dacia Spring este foarte căutată şi în Europa, în special în Franţa, Italia şi Germania. Până în prezent au fost livrate aproximativ 40000 unităţi Dacia Spring şi lista de aşteptare rămâne încă destul de lungă. Cu siguranţă aceste livrări puteau fi mult mai mari, însă au fost limitate de capacitatea de producţie a fabricii din China.

Din păcate Dacia scumpeşte constant această maşină, în mai puţin de cinci luni aceasta primind trei măriri de preţ. Dacă în octombrie anul trecut puteai să îţi comanzi o Dacia Spring cu 18.100 euro, în prezent acelaşi model poate fi comandat cu 20.300 euro. La această sumă se adaugă reducerile prinse în Programul Rabla Plus. La un calcul simplu, putem afla că Guvernul României a plătit peste 45 de milioane de lei, deconturi de vouchere Rabla, pentru aceste 5000 de mașini.

Dacia Spring rămâne foarte apreciată de români, chiar dacă preţul a crescut simţitor. În primele trei luni ale anului a fost al cincilea cel mai vândut automobil în România.

Via: profit.ro