gAuto

Acum un an Dacia anunţa conceptul Dacia Bigster – un SUV de segment C cu preţ accesibil. Designul conceptului propune linii contemporane și în același timp atemporale, cu un mesaj clar de robustețe. Semnătura luminoasă în formă de ”Y” a blocurilor optice față și spate este acum mai proeminentă și mai hotărâtă.

Mulţi utilizatori au spus că acest Dacia Bigster este doar un concept şi că până la lansarea din 2024 – 2025 se pot schimba multe. Se pare că lucrurile nu stau chiar aşa, iar acest lucru este confirmat chiar de către şeful studioului de design din Bucureşti, Yohann Ory.

Dacia a ţinut astăzi la Bucureşti un eveniment de prezentare a conceptului Dacia Bigster. Răspunzând la întrebările presei, Yohann Ory a declarat că 90 – 95% din forma actuală se va regăsi şi pe Dacia Bigster versiunea de serie (inclusiv varianta de culoare kaki utilizată pe concept).

O altă informaţie importantă oferită de acelaşi Yohann Ory este aceea că şi a treia generaţie Dacia Duster va include multe caracteristici estetice şi tehnice preluate de la Dacia Bigster – „Duster va avea o mulțime de elemente pe care le puteți vedea pe Bigster. Ambele mașini sunt dezvoltate în paralel, iar detaliile lor sunt complementare.”

Despre Dacia Bigster nu ştim foarte multe încă, se pare că aceasta va avea o lungime de 4.6 metri, va veni în versiune şi cu 7 pasageri şi va utiliza motoare hibrid (unul dintre ele va fi de 1.8 litri din familia E-Tech).

Via: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.