gAuto

Spre sfârşitul acestui an Dacia va lansa oficial a treia generaţie a SUV-ului Dacia Duster, maşina urmând a fi disponibilă comercial din 2024.

Dacia Duster 3 şi Dacia Bigster vor fi produse la uzina de la Mioveni, aspect care nu poate decât să ne bucure. Prima ce va intra pe linia de producţie va fi Dacia Duster 3 (undeva în prima parte a anului viitor), în timp ce Dacia Bigster va mai aştepta încă un an. Practic din 2025 la uzina Dacia vor fi fabricate simultan Dacia Bigster şi Dacia Duster 3.

Între timp inginerii Renault şi Dacia fac ultimele teste cu a treia generaţie de Dacia Duster, presa auto reuşind câteva capturi spion interesante cu modelul camuflat:

Din aceste imagini putem observa că estetica Dacia Duster 3 va fi puternic inspirată din conceptul Dacia Bigster, model prezentat şi la Bucureşti în primăvara anului trecut. Noua maşină pare a fi mai mare în dimensiuni decât actuala Dacia Duster 2, portiera din spate nu va avea mâner clasic, iar pe spate par a se regăsi frâne pe disc (premieră pentru Dacia).

Sursa: motor1.com