Lansare Dacia Spring gAuto

Se pare că Dacia Spring a fost un caz singular, astfel că nu vom mai vedea prea curând un nou model Dacia 100% electric.

Philippe Brunet, senior vicepreședinte al Renault, a declarat în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti din România, Bulgaria şi Italia că “Dacia nu va fi electrică în următorii cinci ani”.

La momentul actual costul bateriilor şi al celorlalte componente sunt încă destul de ridicate, astfel că brandul Dacia va fi ţinut departe de propulsia electrică. Pentru a putea spune că o baterie este accesibilă pentru Dacia, preţul acesteia ar trebui să scadă sub 100 dolari / kWh.

Dacia Spring a fost o excepţie, metoda prin care Renault a reușit să ajungă la un preț scăzut fiind direct legată de relația cu China, însă această situație nu se va mai repeta. În următorii ani toate mașinile electrice ale grupului Renault vor fi fabricate în Franța. „Vom produce 400.000 de mașini electrice pe an, ceea ce ar trebui să fie suficient. Când piața va cere mai mult, după 2025 – 2028, vom lua în considerare să producem și în altă parte în Europa, dar deocamdată nu avem niciun plan în acest sens.”

Pentru Dacia ne aşteaptă tehnologia hibrid. „Motoarele hibrid sunt un compromis bun cu un preț accesibil și emisii reduse.”, a completat Philippe Brunet.

Ca o paranteză legată de Dacia Spring, se pare că Renault Group a fost forţat puţin să aducă acest model în Europa pentru a se încadra în normele dure legate de emisiile CO2. În plus, pentru a se încadra în normele de siguranţă, versiunea chineză a Daciei Spring a primit numeroase modificări, astfel că unele surse susţin că Dacia Spring nu generează profit deloc.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.