gAuto

Dacia Spring este prima maşină 100% electrică a brandului Dacia. Colegul meu Darius ne-a prezentat primele sale impresii într-un articol dedicat, iar la prima vedere pare a fi o maşină excelentă pentru oraş.

Mai nou presa franceză a publicat preţurile oficiale ce vor fi practicate de Dacia în această ţară pentru modelul Dacia Spring (preţurile au fost dezvăluite de un dealer):

  • Dacia Spring Confort – 16990 euro TVA inclus;
  • Dacia Spring Confort Plus – 18490 euro TVA inclus.

Ţinând cont că TVA-ul în Franţa este de 20%, iar cel din România de 19%, mă gândesc că sunt şanse destul de mari ca preţurile oficiale din ţara noastră să fie similare (+ / – cateva sute de euro).

Dacă s-ar păstra aceste costuri şi ţinând cont că în cadrul Programului Rabla Plus se oferă 45.000 lei (aproximativ 9208 euro), dar nu mai mult de 50% din valoarea maşinii, reiese că am putea cumpăra noua Dacia Spring la următoarele preţuri:

  • Dacia Spring Confort – 8495 euro TVA inclus;
  • Dacia Spring Confort Plus – 9315 euro TVA inclus.

Dacia Spring Confort va fi o versiune cheală, una cu aer condiţionat manual, în timp ce versiunea Plus va beneficia de display-ul multimedia de 7 inci şi vopsea metalizată.

Preţurile mi se par foarte bune şi sunt sigur că maşina se va vinde ca pâinea caldă.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.