Diverse

În 2023 am fi putut asista la una dintre cele mai surprinzătoare achiziţii pe piaţa de retail online din România. În luna mai a fost anunţată achiziţia Elefant.ro de către evoMAG, însă în luna noiembrie cele două părţi au anunţat că tranzacţia a picat. Din păcate nu au fost oferite mai multe detalii, însă acum pe final de an Mihai Pătraşcu, CEO-ul evoMAG, a venit cu mai multe detalii.

De ce a renunţat evoMAG la achiziţia Elefant.ro ?

Conform CEO-ului evoMAG, tranzacţia a picat deoarece o parte din condiţiile prevăzute în acord nu au fost îndeplinite.

„Ca în orice tranzacţie, există anumite condiţii care trebuie îndeplinite într-un anumit interval de timp şi marea majoritate a condiţiilor au fost îndeplinite, dar unele nu, nu pentru că poate nu au vrut ei sau din cauza pieţei, ci pur şi simplu nu au fost îndeplinite, şi-atunci a trebuit ca noi să luăm o decizie la un moment dat.”, a declarat Mihai Pătraşcu pentru zf.ro.

Relaţia de colaborare dintre cele două entităţi nu va dispărea, acestea urmând a dezvolta în continuare un parteneriat comercial.

„Am fost lângă ei destul de mult timp, suntem aproape de orice se întâmplă în continuare, de ce tranziţie sau tranzacţie vor face, poate vom reveni, poate nu, deci nu există o anumită certitudine sau plan. Dar în acest moment noi suntem retraşi din această posibilă tranzacţie cu ei.” a completat acelaşi Mihai Pătraşcu.

Mai multe detalii nu pot fi oferite, la mijloc sunt numeroase clauze de confidenţialitate, însă este clar că la mijloc au fost neînţelegeri, unele la care cele două părţi nu au ajuns la un numitor comun.