gAuto

Am scris ieri că Guvernul a luat decizia de a prelungi valabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins până pe 8 decembrie, aspect important ţinând cont că în prezent există încă în piaţă circa 1.7 milioane de asigurări active de la această companie aflată în procedură de faliment.

Şi totuşi, de ce ar fi bine să îţi schimbi poliţa RCA de la Euroins până cel târziu pe 10 octombrie ?

Pe 11 aprilie 2023 Guvernul a decis plafonarea preţurilor poliţelor RCA la valoarea practicată la 28 februarie 2023. Plafonarea se aplică pentru 6 luni, adică până pe 10 octombrie inclusiv.

Dacă Guvernul nu va prelungi această plafonare, există un risc destul de ridicat ca asiguratorii să mărească serios preţurile. Practic din 10 octombrie se intră iar în zona de preţuri libere, iar unii brokeri de asigurări se aşteaptă iar la scumpirea poliţelor RCA.

Ţinând cont că legislaţia în vigoare s-a schimbat, iar mai nou se pot cumpăra poliţe RCA cu 60 de zile înainte de a intra în vigoare, o soluţie ar fi să vă cumpăraţi asigurarea până în 10 octombrie cu intrare în vigoare peste 2 luni, adică din decembrie.

Există totuşi anumite informaţii neoficiale care susţin că Guvernul intenţionează să prelungească plafonarea până în ianuarie 2024, motivul invocat fiind acela că până atunci vor expira toate poliţele RCA emise de Euroins.

Via: hotnews.ro