Dacia Duster 3 de la 18800 EUR cu TVA gAuto

După ce în ultimele zile ale toamnei 2023 am văzut noua Dacia Duster 3 în toată splendoarea sa, acum, la început de 2024 avem parte de o nouă surpriză din partea producătorului autohton. Tocmai ce au fost trimise mai multe informații esențiale pentru noul SUV made in Romania, printre care prețurile, nivelurile de echipare cu câteva detalii despre dotări, dar și motorizările disponibile.

De menționat de la bun început este că de azi, 4 ianuarie 2024, vor putea fi precomandate 200 de unități Dacia Duster 3, în orice configurație dorită. Rezervările se pot face pe site-ul vanzari.dacia.ro și presupun achitarea cu cardul a aunui avans de 100 EUR.

Trecem la ceea ce este cel mai important pentru orice automobil Dacia, anume prețul. Deși inițial au fost făcute mai multe speculații și „pronosticuri” cu privire la costul de bază pentru Dacia Duster 3, se pare că avem parte de o surpriză plăcută. Prețul de start este de 18.800 EUR cu TVA inclusă, ceea ce mi se pare cel puțin decent. Dacă pe viitor vor apărea și anumite oferte, promoții, atunci cu siguranță nimeni nu va mai avea prea multe de comentat.

Preturi noua Dacia Duster 3 2024

Așa cum se poate observa din imaginea de mai sus, echiparea de bază Essential poate fi aleasă strict cu  motorizarea de 1 litru, în 3 cilindri, ce vine cu alimentare  bi-combustibil – benzină + GPL. Urmează pe listă nivelul Expression, cel de mijloc, care poate fi bifat în combinație cu toate celelalte tipuri de motorizări și transmisii disponibile pe noua Dacia Duster 3.

Versiunile de top sunt două la număr, echivalente și complementare, propuse la aceleași prețuri. Duster Extreme se adresează pasionaților de activități în aer liber, ce au nevoie de un vehicul robust și practic. Dintre dotările speciale ale acestei variante punctez tapițeria din TEP micro-cloud lavabil și barele de pavilion modulare, iar ca detalii de design se remarcă accentele în nuanța Copper Brown.

Noua Dacia Duster 3 2024

Duster Journey țintește clienții care preferă „eleganța discretă, confortul și tehnologia ingenioasă”. Ca dotări incluse în această echipare amintesc frâna de mână automată și sistemul multimedia Nav Live.

Paleta de culori a fost extinsă la Dacia Duster 3 odată cu apariția nuanței Sandstone Beige (vopsea metalizată). Alte șase culori sunt, de asemenea, disponibile: Lichen Kaki, Cedar Green, Terracotta Brown, Schiste Grey, Pearl Black sau Artic White.

Din punct de vedere al motorizărilor, Duster 3 este primul vehicul Dacia echipat cu motorul pe benzină TCe 130, cu sistem mild hybrid de 48V. Motorizarea este disponibilă cu cutia de viteze manuală cu 6 trepte în versiunile 4X2 și 4X4.

Noua Dacia Duster 3 2024

TCe 130 combină un motor pe benzină de nouă generație, cu 3 cilindri, de 1.2 litri, turbo, cu un sistem mild hybrid de 48V. Astfel, motorizarea TCe 130 promite scăderea consumului mediu și a emisiilor de CO2 cu aproximativ 10%.

Adoptată de Dacia la începutul anului 2023 pe modelul Jogger, motorizarea HYBRID 140 este de acum disponibilă și pe noul Duster, cu o transmisie automată cuplată la o cutie de viteze fără ambreiaj. Noul Duster HYBRID 140 se pare că  poate fi condus în modul electric până la 80% din timpul de rulare în oraș. Astfel, consumul de combustibil ar putea fi cu până la 40% mai scăzut în ciclu urban, comparativ cu un motor termic echivalent, bazat pe obiceiurile de conducere similare, așa cum declară oficialii Dacia.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.