gAuto

Dacia a anunţat în urmă cu doar câteva ore că marţi, 18 ianuarie, în cadrul uzinii de la Mioveni a fost fabricată maşina cu numărul 7 milioane.

Aceasta este un Dacia Duster ediţie limitată Extreme de culoare Grey Urban, echipată cu un motor TCe 150 CP şi cutie automată EDC.

Ca o scurtă pagină de istorie, fabrica Dacia de la Mioveni a fost inaugurată de regimul comunist în 1968. Aici au fost produse şase generaţii diferite de automobile, ultimul model pe listă fiind proaspăt lansatul Dacia Jogger. Maşina cu numărul 1 milion a fost fabricată în 1985, cea cu numărul 2 milioane în 1998, iar pragul de 5 milioane a fost atins în 2014.

Cea mai vândută maşină din istoria mărcii este Dacia Duster, de la lansarea din 2010 şi până în prezent fiind fabricate peste 2 milioane de variante ale acestui model.

Dacia exportă în prezent peste 85% din producția de la Mioveni, în Europa, Africa și Orientul Apropiat.

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.