Hardware

Săptămâna trecută aflam că cele 27 de state membre au fost de acord că este nevoie de un format unic acceptat la nivelul Uniunii Europene. Noua decizie prevede că din toamna anului 2024 toate device-urile de dimensiuni mici şi medii vor fi echipate obligatoriu cu port / porturi USB-C. Pe lista de dispozitive vizate regăsim printre altele şi telefoane, tablete, e-readere, căști, aparate de fotografiat digitale, console de jocuri video portabile sau difuzoare portabile care se încarcă pe fir.

Această idee pare a fi apreciată şi peste ocean, acolo unde senatorii Senators Edward J. Markey şi Elizabeth Warren solicita Secretarului Comerţului din Statele Unite ale Americii implementarea unei politici similare. Şi în acest caz vorbim de justificări de ordin economic și ecologic.

Din păcate situaţia în Statele Unite ale Americii nu este atât de simplă ca în Europa. În acest caz vorbim de o cotă de piaţă de peste 50% pentru Apple, compania cea mai afectată de standardizarea din Uniunea Europeană. Este clar că va fi mult mai greu de implementat formatul unic USB-C, asta pentru că mărul muşcat va avea un cuvânt greu de spus.

Pentru moment nu văd o astfel de soluţie în Statele Unite ale Americii, doar dacă Apple, obligată fiind de legile europene, va standardiza întrega listă de produse, nu doar cele destinate pieţei europene.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.