Ecosistemul Samsung la control sau cum să folosești în tandem: Galaxy Tab S7, Galaxy A72, Buds Pro și smartwatch-ul Watch 3: specificații, conectivitate și scenarii de utilizare

30/04/2021

Samsung este una dintre companiile ce dezvoltă un portofoliu impresionant de produse, de la smartphone-uri și tablete până la mașini de spălat, purificatoare de aer și frigidere ce au specificații demne de IoT și printr-o conectivitate îmbunătățită încearcă să ne ofere o viață mai bună. 

Astăzi vom discuta despre 4 produse de la Samsung și modul în care interacționează și ne ajută în procesele desfășurate peste zi, indiferent că vorbim de munca de acasă, școala online, entertainment, socializare, fitness etc. 

Am avut ocazia să testez în același timp: tableta Samsung Galaxy Tab S7, mid-range-ul Samsung Galaxy A72, Samsung Buds Pro și smartwatch-ul Watch 3. 

1. Cont Samsung pentru acces la toate serviciile software conexe;

Ca să folosești cele 4 produse la potențialul maxim ai nevoie de un cont Samsung. Acolo îți poți aduce și parolele pentru un plus de protecție și de ajutor când discutăm de zeci și zeci de parole ce se adună pe la diferite magazine etc. Cu ajutorul contului Samsung poți să folosești și Samsung Health, suita de monotorizarea dezvoltată de către compania sud-coreeană. Bineînțeles, contul Samsung te ajută să folosești magazinul de teme, aplicații, fundaluri, ecrane AOD third-party etc, de aici vin și update-urile pentru aplicațiile de sistem. 

Procedura este simplă și dacă nu ai făcut contul în etapele de inițializare ale smartphone-ului sau tabletei, poți intra în secțiunea Setări și descoperi pe acolo despre ce este vorba. Samsung are grijă de datele introduse prin platforma Knox (atât de sigură că este folosită și în mediul business). 

Contul Samsung este necesar spre a realiza partea de backup, să setezi Folderul Securizat și să sincronizezi fișierele respective în cloud etc. Sunt chestii de bază pentru un utilizator de One UI.

2. Fitness & mișcarea cu date înregistrate la un nivel superior prin Watch 3;

Samsung a investit mult R&D în Watch 3, un smartwatch conceput să lupte în segmentul premium. Nu o să intru în detaliile tehnice, câteva le descoperiți pe sfârșit de articol. Mai degrabă mă interesează ce au dezvoltat la nivel software. 

Runing analysis – feedback oferit în momentul exercițiilor, rapoarte post-antrenament cu șase factori ce ajută la îmbunătățirea antrenamentelor, creșterea performanței;

Samsung Health cu bibliotecă ce reunește 120 de antrenamente video diferite;

Metodă nouă de calcul a monitorizării somnului și funcție Insights cu sfaturi de îmbunătățire;

Samsung Health Monitor – monitorizarea tensiunii arteriale (BP) și citirea electrocardiogramei (ECG). În caz de căzături sau accidentări grave are opțiunea de a trimite notificări de tip SOS către contacte presetate;

Gesturi noi – pe lângă rotița de pe margine ce are rol de control în interfață sunt recunoscute și gesturi făcute cu mâna (închiderea și deschiderea pumnului spre a primi un apel, rotirea de încheietură spre a opri alarmele sau apelurile primite etc.

Eram la volan și am remarcat că pot să controlez muzica de pe smartphone ce era redată în boxele mașinii prin bluetooth și prin smartwatch. Știu că poți și stoca muzica pe smartwatch și să o redai prin bluetooth către căștile Buds Pro spre exemplu. Watch 3 în varianta LTE îl poți achiziționa cu Number Share și eSIM de la Orange, iar în sesiunile de alergare nu ai nevoie să mai iei telefonul după tine (nici nu ai uneori unde să-l păstrezi), primești apelurile și notificările importante, direct pe smartwatch. 

Datele înregistrate de smartwatch le poți studia cu atenție pe smartphone sau tabletă pri aplicația Samsung Health ce mi se pare a fi din ce în ce mai bine pusă la punct. 

3. Samsung Galaxy A72 – mid-range cu veleități premium;

L-am transformat pe Galaxy A72 pentru câteva zile în daily driver, l-a înlocuit pe Galaxy Note20 Ultra. Am descoperit un smartphone ce se mișcă exemplar la nivel de interfață grafică, cu o cameră foto și video neașteptat de bună pentru categoria de preț din care face parte. Puteți descoperi mai multe detalii în recenzia de aici

Pe Galaxy A72, puteți folosi Link to Windows și Focus Mode. Link to Windows îți permite să răspunzi la apeluri și mesaje, direct de pe laptopul sau PC-ul cu Windows, să sincronizezi fișierele și galeria de imagini și materiale video etc. Totul într-un mod cumva nativ, prin colaborarea strânsă dintre Microsoft și Samsung ce au permis apariția unui astfel de software. Focus Mode îți permite să selectezi câteva aplicații de la care să primești notificări, iar restul sunt trecute într-un fel de DND ad-hoc, colorate în gri. Te ajută când vrei să te concentrezi pe o anumită sarcină, în contextul muncii de acasă etc. 

4. Buds Pro – căști cu ANC și experiență de utilizare fără compromis + funcții smart;

Poți să conectezi Samsung GALAXY Buds Pro la smartphone și tabletă, iar trecerea între cele două dispozitive se face nativ, fără a fi nevoie să configurați manual prin setările din bluetooth. Primești un apel pe smartphone, imediat te notifică chiar dacă urmărești un clip video pe tabletă. Trebuie doar ca software-ul să fie cel puțin One UI 3.1. 

Înțeleg că vor extinde această funcție de continuitate și spre Galaxy Buds și Buds Live. Trebuie ca telefonul și tableta să fie conectate la același cont Samsung, ceea ce și notam mai sus. 

În Google Duo a apărut funcția Group Call Continuity și poți face transferul instant între un smartphone și o tabletă Galaxy conectate la același cont Google. 

Căștile Buds Pro Sunt bune chiar și pentru cei cu deficiențe de auz, îi ajută să distingă mai bine sunetele din jurul lor. A și apărut un studiu în acest sens de la clinică specializată. 

5. Galaxy Tab S7 sau cum să ai experiența unui Desktop PC pe o tabletă de 11 inch, jumătate de kilogram și grosime de 6.3 mm;

Simplu, prin Samsung DeX. Este și una dintre direcțiile în care-i apreciez pe cei de la Samsung, în sensul în care nu au renunțat și au încercat mereu să facă experiență cât mai simplă, intuitivă, cu mai puține cabluri etc. Spre exemplu, poți avea Samsung DeX în mod wireless și aduci aplicațiile și ce dorești să faci pe ecranul mare al unui smart TV. 

Samsung DeX îți permite să lucrezi cu tastatură și maus, poți să deschizi Teams, Google Duo etc. Toate aplicațiile Android pe o interfață optimizată, ce permite lucrul la distanță. Plus că Galaxy Tab S7 poate fi achiziționată și în variantă 5G, are Wi-Fi 6 etc (fără compromis la nivel de conectivitate). 

Câteva din specificațiilor celor 5 dispozitive

Samsung Galaxy Tab S7 este o tabletă de 11 inch cu rezoluție 2560 x 1600 pixeli, certificare HDR10+ și rată de refresh la 120Hz, procesor Qualcomm Snapdragon 865 5G+, 6 / 8 GB RAM și 128 / 256 / 512 GB stocare de tip UFS 3.0, Wi-Fi 6 și 4 difuzoare stereo tunate de AKG, USB Type-C 3.2, bateria de 8000 mAh cu încărcare la 45W. 

Samsung GALAXY A72 este un smartphone mid-range cu display Super AMOLED de 6.7 inch și rată de refresh la 90Hz, certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful, procesor Qualcomm Snapdragon 720G dezvoltat pe 8nm, 6 GB RAM și 128 GB stocare, Android 11 cu One UI 3.1, dual-sim, cameră cu OIS pe senzorul wide de 64 Megapixeli și pe cel de tip tele de 8 Megapixeli + 12 Megapixeli de tip ultrawide și 5 Megapixeli cu f/2.4 pentru macro, filmează 4K cu 30 fps. Bateria încorporată este de 5000 mAh cu încărcare la 25W. 

Samsung GALAXY Buds Pro sunt căști de tip true wireless cu autonomie de 8 ore, anulare activă a zgomotului, certificare IPX7 cu rezistență la picăturile de apă, tehnologie de încărcare rapidă a bateriei (5 minute = autonomie de 1 oră) etc. 

Samsung Galaxy Watch 3 vine cu ecran de 45 sau 41 mm (de aici un display Super AMOLED de 1.4 inch sau 1.2 inch), protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass DX, procesor Exynos 9110 de tip dual-cre, 1 GB RAM și 8 GB stocare, rulează Tizen OS, variantă cu LTE sau fără LTE, bluetooth 5.0 + Wi-Fi în standardele b/g/n, NFC, localizare prin GPS / GLONASS / Beidou și GLONASS, o sumă de senzori de la accelerometru și barometru, până la senzor de lumină, senzor optic pentru monitorizarea ritmului cardiac, senzor electric pentru ritmul cardiac etc. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.