Diverse

Ştirea zilei este cu siguranţă cea legată de finalizarea tranzacţiei Elon Musk – Twitter. După o adevărată comedie în mai multe acte, joi noapte au fost semnate ultimele acte privind tranzacţia de aproximativ 44 miliarde de dolari.

La doar câteva ore de la achiziţia Twitter, Elon Musk şi-a început show-ul şi a făcut deja primele concedieri la nivel înalt: CEO-ul Parag Agrawal, CFO-ul Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde. Aceştia au fost demişi cu compensaţii regeşti, Parag Agrawal primind vreo 65 milioane de dolari, Ned Segal aproximativ 66 milioane de dolari, iar Vijaya Gadde alte 74 milioane de dolari (în aceşti bani sunt incluse şi acţiunile deţinute de aceştia).

La scurt timp Elon Musk a postat un tweet sugestiv – “the bird is freed” (pasărea este eliberată). Acum nu ştim dacă s-a referit doar la achiziţie sau şi la demisia celor trei, cert este că pentru Twitter urmează o perioadă cu foarte multe transformări.

Într-un articol anterior aflam că Elon Musk intenţionează să concedieze până la 75% dintre angajaţi şi chiar dacă ulterior informaţia a fost negată, niciodată nu iese fum fără foc.

Sunt foarte curios să văd dacă Twitter va ajunge o reţea de socializare de succes, una care să se poată lupta de la egal la egal cu Facebook, Instagram, TikTok şi restul.

Surse: techcrunch.com, marketwatch.com