Software

În urmă cu câteva zile aflam că procesul de achiziţie al reţelei de socializare Twitter a fost temporar suspendat, deoarece Elon Musk aştepta raportul unui audit referitor la numărul de conturi false şi conturi spam.

Miliardarul american ar fi făcut oferta de 44 miliarde de dolari pe baza informaţiilor primite de la Twitter care confirmau că pe platformă sub 5% din totalul conturilor sunt false sau spam. Se pare că Elon Musk a primit raportul de audit, astfel că în urmă cu doar câteva ore a declarat că tranzacţia în această formă nu poate merge mai departe în contextul în care totalul conturilor false sau spam ar fi de aproximativ 20% din total.

În cadrul conferinţei de tehnologie All-In Summit 2022 de la Miami, Elon Musk a transmis că nu renunţă la achiziţia Twitter, dar că suma oferită ar trebui renegociată.

Mai mulţi analişti americani susţin că Elon Musk nu mai vrea să cumpere Twitter şi acum caută o scăpare fără penalizare. Dacă acest lucru se va confirma, oficialii Twitter sunt decişi să îl acţioneze în instanţă, scuza conturilor false şi spam nefiind suficient de puternică pentru a renunţa la achiziţie.

Sursa: reuters.com

Categorii: twitter
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.