Era o vreme când BenQ și Epson se duelau strâns pentru poziția de lider pe piața de proiectoare video din țara noastră (detalii pe aici și aici).

2021 ar trebui să fie un an bun pentru această piață (EURO 2020, Jocurile Olimpice etc).

Epson se află pe locul 1 în România (45% din punct de vedere valoric și 40% ca număr de unități livrate în al doilea trimestru din 2021). Pe primele trei luni și-au acontat 48% din piață ca valoare a unităților comercializate și 44% ca volum. Putem trage concluzia că Epson este no. 1 pe primul semestru din 2021. Nu am idee care este ecartul față de locul 2, presupun că BenQ se află cumva în apropiere.

Conduc puternic pe mai multe segmente de piață:

  • proiectoare video interactive – 72% ca valoare și 76% ca volum;
  • proiectoare video cu rezoluție WUXGA – 43% ca valoare și 49% ca volum;
  • proiectoare video cu rezoluție 1080p – 57% ca volum și valoare;
  • proiectoare video cu luminozitate de peste 6000+ lumeni – 49% este cota de piață a Epson.

Declarație oficială:

„Încrederea pe care clienții români o au în calitatea produselor Epson ne reconfirmă poziția de lider al pieței videoproiectoarelor la nivel național. Este, de asemenea, și un imbold puternic pentru noi. Ne încurajează să continuăm cercetările și investițiile în perfecționarea echipamentelor noastre conform celor mai exigente cerințe ale clienților noștri”, a declarat Simona Decuseară, National Sales Manager la Epson România și Bulgaria. „De curând, Epson a sărbătorit 20 de ani ca lider mondial în industria videoproiectoarelor şi opt ani ca lider al pieței Pro Displays Projection (Afișaje Profesionale) în EMEA, astfel că rezultatele locale nu fac decât să reconfirme puternica noastră poziţie deja dovedită la nivel mondial”, a adăugat Simona Decuseară.

Sunt mai multe soluții pe care Epson le promovează pe piața locală:

➡️ soluții de predare interactivă pentru sălile de clasă (cred că în fiecare sală de clasă ar trebui să fie o soluție de genul);

➡️ cea mai mare gamă de proiectoare home cinema și business cu o sumă de tehnologii aduse la pachet (sistem de sunet integrat, deplasarea lentilei pe verticală și orizontală, rezoluții superioare, tehnologie laser etc);

➡️ modele de proiectoare video concepute pentru amfiteatre, teatre, săli de concerte – seria Pro AV.

Folosiți un proiector video?

Am un BenQ 4K pe care-l deschid ocazional și de curând un proiector Epson ce stătea mai mult prin cutie l-am făcut cadou către Răzvan. Mi se pare că tehnologia 3LCD de la Epson este excelentă pentru home cinema, iar DLP-ul de la BenQ se descurcă ceva mai bine în mediul business.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.