Ericsson îşi vede interesele şi este de partea Huawei în ceea ce priveşte interdicţia primită în Suedia

/
/
21 nov.
/

Autoritate Poştală şi Telecom din Suedia (PTS) a publicat luna trecută lista celor patru companii ce au voie să liciteze pentru frecvenţele 5G din această ţară, însă acestor operatori telecom li s-au pus o serie de condiţii de eligiblitate. Două dintre acestea susţin ca echipamentele necesare implementării 5G să nu provină de la ZTE sau Huawei, iar infrastructura actuală să fie modificată astfel încât până în 2025 să nu mai existe echipamente de niciun fel de la ZTE şi Huawei.

În acest context, CEO-ul Ericsson, Borje Ekholm, susţine că interzicerea Huawei în implementarea tehnologiei 5G reprezintă o încălcare a drepturilor comerciale şi o practică anti concurenţială. Borje Ekholm mai susţine că firma sa este construită pe principii sănătoase şi tocmai de aceea este foarte important să existe o piaţă liberă, o piaţă unde să se poată face afaceri fără restricţii.

La prima vedere am putea spune că declaraţia CEO-ului este cel puţin bizară ţinând cont că Huawei şi chiar ZTE sunt competitori direcţi ai Ericsson, însă adevărul este altul. Huawei a acţionat în instanţă decizia PTS şi astfel în acest moment întreg procesul de implementare 5G din Suedia este întârziat. Dezvoltarea 5G a ţării este blocată, iar Ericsson nu îşi doreşte acest lucru pentru că se pierd bani şi timpi preţioşi.

Sursa: gsmarena.com
Categorii: Retelistica
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează Samsung Galaxy S25 Ultra și Acer Nitro 5 AN517-52.

În România a apărut aşa numita clauză „anti voyo.ro”, cea care obligă Pro TV şi nu numai să transmită meciurile de fotbal şi la televizor

Retelistica
/
/
18 iun.
Piaţa de televiziune rămâne în continuare destul de profitabilă, iar Pro TV este liderul acesteia. Cu o cifră de afaceri de aproape 230 de milioane de euro şi un profit de peste 59 milioane de euro, Pro TV a fost în 2024 cea mai puternică companie din acest sector de activitate.

Cum tehnologia 5G și Orange ajută comunitatea din Delta Dunării prin incluziune digitală, telemedicină și condiții pentru turism lent

Retelistica
/
/
13 iun.
Viața curge diferit în Delta Dunării. Este un ritm ce ține cont strict de Dunăre și canalele sale. Distanța de peste 40 km de la Tulcea spre Mila 23, în inima Deltei, se face cu barca în jur de 1 oră și 15 minute. 

AMC Networks şi Focus Sat îşi prelungesc parteneriatul în România, însă fără un canal tv de filme foarte important

Retelistica
/
/
13 iun.
O veste importantă vine în această săptămână din piaţa de televiziune. AMC Networks şi Focus Sat şi-au prelungit parteneriatul în România, unul care implică următoarele posturi de televiziune: