Hardware

În toamna anului trecut aflam că Comisia Europeană a propus adoptarea USB-C ca format unic pentru smartphone-uri, tablete, camere foto şi video, căşti, difuzoare portabile şi console video portabile.

Propunerea a trecut prin mai multe etape, iar în această săptămână a fost votată de comisia de specialitate a Parlamentului European. Cu 43 de voturi pentru şi 2 împotrivă, membrii comisiei au decis că Directiva Uniunii Europene privind echipamentele radio trebuie să fie revizuită.

Adoptarea în cadrul comisiei de specialitate reprezintă ultimul pas înainte de votul final, ce va avea loc luna viitoare în cadrul Parlamentului European. Cum mai toată lumea susţine această propunere, se pare că votul din plen va fi o simplă formalitate.

Dacă se va decide ca în ţările membre UE să se utilizeze USB-C ca format unic, atunci toate gadget-urile din categoriile menţionate la începutul articolul vor fi obligate să vină cu acest port în standard. Există și o excepție specificată în propunerea legislativă pentru dispozitivele care sunt prea mici pentru a acomoda o mufă USB-C, caz în care este permisă folosirea unui alt format.

Cea mai afectată companiei de această decizie este Apple, deoarece va trebui să îşi schimbe portul proprietar lightning. Autorităţile pregătesc şi un standard comun pentru încărcarea wireless.

Sursa: profit.ro

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.