gAuto

Vânzările Ford în Europa sunt în revenire, chiar dacă producătorul este puternic afectat de criza globală de semiconductori (fabrica de la Craiova a avut anul acesta mai multe zile de oprire a activităţii din această cauză).

Un lucru totuşi ne bucură şi anume că Ford Puma, model produs în exclusivitate la Craiova, este cea mai bine vândută maşină Ford în Europa în primele 9 luni ale anului. Micuţa maşină a fost vândută în peste 116.000 de unităţi de la începutul anului, acest lucru permiţându-i distanţarea de Ford Kuga, model vândut în peste 82.700 de exemplare.

Locurile trei, patru şi cinci au fost ocupate de Ford Fiesta cu vânzări de peste 77.800 unităţi, Ford Focus cu peste 65.800 de unităţi şi Ford EcoSport cu puţin peste 20.700 unităţi.

Vânzările de Ford Ecosport sunt în cădere liberă, dovadă clară că zvonurile de oprire definitivă a producţiei prind din ce în ce mai mult contur.

Dacă vă interesează pe site avem două review-uri la Ford Puma, ambele făcute de colegul meu Darius – Ford Puma 2020 mHEV ST-Line X 1.0 şi Ford Puma ST 2020 1.5 EcoBoost 200 CP M6.

Via: facebook.com/autocritica

Categorii: gauto
Tag-uri: FordFord Puma

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.