Fotografii făcute cu Olympus OM-D E-M5 Mark II

13/03/2015

Articolul de față nu este o recenzie. Nici nu aș fi avut cum să fac un review pentru acest mirrorless de la Olympus. În primul rând pentru că l-am testat pe parcursul unei singure zile și al doilea rând pentru că sunt un începător în domeniul camerelo foto & video. Nu am suficientă expertiză în domeniu spre a face o recenzie în adevăratul înțeles al termenului.

Olympus-OM-D-E-M5-Mark-II (18)

Am primit Olympus OM-D E-M5 Mark II de la F64. A sosit împreună cu obiectivele Olympus M.ZUIKO Digital ED 14-150mm și  Olympus M.ZUIKO Digital ED 75mm și 1:1.8 MSC. Apropo, body-ul costă peste 5000 de lei și este clar că vorbim de un aparat foto mirrorless din categoria premium. Primul obiectiv costă puțin peste 3000 de lei, iar al doilea urcă la 4599 lei.

A. Specificații pentru Olympus OM-D E-M5 Mark II;

Olympus-OM-D-E-M5-Mark-II (29)

– senzor Live MOS de 16.1 Megapixeli și dimensiune 17.3 x 13 mm, montură Micro 4/3;

– rezoluție a fotografiilor de până la 4608 x 3456 pixeli;

– filmează la rezoluție full HD / 1920×1080 pixeli cu 30p și 20Mbps în format MOV;

– sistem AF cu detectare a contrastului;

– ISO AUTO, 300 – 3200 și extins urcă 100 – 25600;

– fără bliț integrat, dar în pachet regăsiți bliț detașabil Olympus FL-LM3;

– compatibil cu cardurile SDHC, SDXC, UHS-I (compatibil și cu cardurile de tip Eye-Fi);

– conectivitate Wi-Fi, microUSB, HDMI;

– display de 3 inch cu control tactil;

– 417 gr. fără baterie și card, dimensiuni de 12.4 x 8.4 x 4.6 cm.

Fotografiile nu sunt editate ci doar redimensionate.

B. Fotografii cu Olympus OM-D E5-M5 Mark II;

Olympus-OM-D-E-M5-Mark-II (32)

Adoptă un design retro și spun de la bun început că arată într-un mare fel. Este unul dintre cele mai frumoase aparate foto mirrorless din ce am avut ocazia să folosesc în ultima perioadă. Plus că tenta retro nu afectează funcționalitatea device-ului, multe controale în partea superioară ce sunt ușor de accesat, la îndemână. Se adaugă un display rabatabil de 3 inch și un vizor integrat.

În imaginile de mai jos aveți ocazia să-l studiați mai atent, în combinație cu cele 2 obiective menționate:

C. Fotografii făcute cu Olympus OM-D E5-M5 Mark II și obiectivul Olympus M.ZUIKO Digital ED 14-150mm și 1:4.0 – 5.6 II;

Am rămas uimit de viteza cu care captează imaginile. Instantaneu. Este și cel mai silențios mirrorless din ce am testat până acum. Autofocusul este insesizabil ca sunet.

Fotografiile sunt de calitate, fără aberații cromatice etc. Este și normal, în combinație cu obiectivele testate urca la peste 7 – 8000 de lei.

D. Fotografii făcute cu Olympus OM-D E5-M5 Mark II și obiectivul Olympus M.ZUIKO Digital ED 75mm;

Aș spune că Olympus OM-D E-M5 Mark II se adresează fotografilor profesioniști interesați de un aparat de backup, dar și celor dornici să achiziționeze un mirrorless de top. Nu uitați că fotografiile de calitatea depind mult și de obiectivul folosit, un cost care uneori se situează cel puțin egal cu cel al body-ului.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.