Retelistica

În urmă cu doar câteva zile vă scriam că grupul elen OTE a decis să aducă 800 de milioane de euro la capitalul social al Telekom România Mobile (fostul Cosmote România) prin emiterea de acţiuni noi pentru a face compania mai atrăgătoare în viitoarele negocieri de achiziţie.

Dacă mai era vreo urmă de îndoială că Telekom România se vrea vândută, ultimele informaţii din presă susţin că grupul elen OTE a mandatat banca de investiţii Barclays în găsirea de potenţiali cumpărători pentru afacerilor sale din ţara noastră.

Chiar dacă zvonuri anterioare susţineau că Orange şi Digi sunt interesate de operaţiunile operatorului magenta, se pare că ştergerea datoriilor de 800 milioane de euro a aprins nişte beculeţe şi în alte companii europene, astfel că negocierile se vor purta la virgulă.

În continuare cei de la OTE refuză să discute pe marginea acestui subiect, însă un lucru pare a se contura: vânzarea Telekom România înainte de licitaţia pentru spectrul radio 5G ce va avea loc în toamna acestui an. De ce ? Pentru că dupa infuzia de capital de 800 milioane euro, OTE nu vrea să mai investească niciun euro în România.

Sursa: zf.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.