Televizoare Samsung Micro LED la IFA 2022 Televizoare

Așa cum am precizat deja atunci când am vorbit despre cele două monitoare curbate, standul Samsung de la IFA 2022 Berlin a fost uriaș, așa că a fost destrul loc pentru mai toate noutățile sud-coreenilor. Acum vreau să vă spun câteva cuvinte despre televizoarele pe care Samsung le-a expus în cadrul City Cube Berlin, transformat pentru câteva zile în Samsung Town.

Încep cu ceea ce va fi următorul pas în producția de mare serie, televizoarele Samsung Micro LED. Deocamdată încă reprezintă o gamă prohibitivă pentru marea majoritatea a clienților, dar așa a fost și cu panourile OLED acum mai bine de 10 ani. Ca să vă faceți o idee, prețurile preconizate pentru seria Samsung Micro LED pleacă de la mai bine de 90.000 Euro, pentru modelul de bază, cu diagonala de 76 inch, care va disponibil comercial din 2023. Vârful de gamă, cu diagonala de 114 inch, va fi pus la vânzare până la sfârșitul acestui an la un preț de circa 135.000 Euro.

Gama Samsung Micro LED expusă la IFA 2022 a inclus 4 modele, cu diagonale de 76, 89, 101 și 114 inch. Dacă în cazul modelului LG apreciam că nu avem o conturare excelentă al detaliilor fine, la Samsung Micro LED nu este cazul de așa ceva.

Pe de altă parte, luminozitatea maximă, deși evident mai ridicată față de cea a majorității panourilor OLED, nu mi s-a părut de-a dreptul uriașă. Este drept că avem în față modele de preserie, dar nu mă aștept la diferențe notabile atunci când vom avea gama gata pentru comercializare.

În fine, contrastul este infinit la Samsung Micro LED, cu un negru perfect, determinat de posibilitatea de a opri individual fiecare pixel, întocmai ca la panourile cu diode organice. Culorile mi s-au părut și ele intense, deși așa apar toate în clipurile de prezentare rulate.

Oricum ar fi, televizoarele Samsung Micro LED sunt cele ce pot deschide un segment ce trebuie dezvoltat, pentru ca prețurile să scadă în următorii ani.

Samsung este lider pe piața globală de vânzări de televizoare în ultimii 16 ani consecutivi, așa că dispune de resursele necesare spre a putea impune un nou segment.

Trecem la televizoarele Samsung OLED, care revin în oferta sud-coreenilor, după ce mai mulți ani gama premium a fost reprezentată strict de gama QLED.

La IFA 2022 am văzut două modele smart TV Samsung OLED, singurele de altfel disponibile, pe care le-aș încadra în zona mid-range a unui astfel de segement. Diagonalele de 55 și 65 inch și rezoluția 4K sunt cele care mă trimit către această afirmație, fiindcă mai nou în segemtnul de top trebuie să aduci panouri mult mai mari și cu rezoluții 8K.

Așa ceva poți alege din noua gamă Samsung Neo QLED 8K, unde diagonalele pot ajunge până la 98 de inch, iar rezoluția este, evident, 8K.

Samsung Neo QLED

Pentru a profita la maximum de astfel de detalii, Samsung a încheiat un parteneriat cu Amazon Prime Video. Cei din urmă vor introduce conținut 8K sub forma unui trailer exclusiv pentru Lord of the Rings: The Rings of Power, unul ce va putea fi urmărit doar pe anumite modele de televizoare Samsung 8K. Care va fi modalitatea și când va fi disponibil trailerul 8K rămâne să aflăm în perioada următoare.

Pe lângă cele de mai sus, Samsung păstrează în oferta curentă extrem de multe modele de televizoare, din seriile Neo QLED 4K, QLED, Crystal Ultra HD, The Frame, The Serif, The Terrace și The Sero.