Software

Cei de la Hidroelectrica s-au ţinut de promisiune şi iată că în prima zi lucrătoare din luna octombrie au înfăptuit minunea. Aplicaţia mobile disponibilă în App Store şi Google Play este pregătită să o testaţi, iar numele ales pentru aceasta este unul oarecum logic – iHidro.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale aplicaţiei ?

  • permite gestionarea contului oricând şi oriunde;
  • permite utilizatorilor să rămână informaţi în ceea ce priveşte consumul de electricitate;
  • afişează istoricul de facturare, detalii despre factură, cât şi un istoric al plăţilor;
  • permite compararea consumului lunar;
  • permite introducerea index-ului;
  • transmite notificări importante utilizatorilor.

iHidro poate fi descărcată gratuit, iar în completarea acesteia există şi site-ul www.ihidro.ro unde puteţi face cam aceleaşi lucruri ca în aplicaţia mobile (la ora scrierii acestui articol site-ul este deja în mentenanţă).

Marele minus al acestei aplicaţii este acela că nu permite plata facturilor. Reprezentanţii Hidroelectrica ar transmis că această caracteristică va ajunge cândva în viitor, în acest caz fiind necesară realizarea unei proceduri de achiziţie publică.

Nu vreau să comentez părerile utilizatorilor de pe reţelele de socializare, acestea sunt împărţite, cert este că vorbim de o aplicaţie nouă, una care are problemele ei şi care va fi actualizată pe parcurs spre a le rezolva.

Ce nu înţeleg şi rog a mă contrazice dacă greşesc (am încercat să o deschid după instalare, însă nu pot, primesc mesajul “some error occurred”), de ce aplicaţia este în limba engleză. Aceasta este făcută parcă pentru români, nu ?